Andesovs – det vigtigste tilbehør til juleanden

Det er ikke alle mennesker, der nyder and i juletiden. Men det er dog en pragtfuld spise – især i forbindelse med julen. Det er nok mest fordi de foretrækker den dejlige flæskesteg, hvilket der er nogle som ikke bryder sig om. Derfor juleanden er et godt og lækkert alternativ til dem der ikke bryder sig om svin – eller dem der kan lide fjerkræ. Men hver sin smag som man siger. Men ikke nok med at juleanden smager vidunderligt – afhængig af kokken selvfølgelig-, så er den også perfekt til at lave sin julesovs – andesovs –  på, da den virkelig formår at give sovsen en smag uden lige.  Det kan nemlig være svært at huske hvordan man laver den perfekte andesovs, selvom man har lavet den adskillige af gange. Derfor har jeg taget den ulejlighed og valgt at give et eksempel på opskrift, der fortæller hvordan du kan lave en god andesovs. Derudover sætter alle værd på en god sovs til sin middag.

Den uundværlige andesovs til julemaden

Der er personer som fejlagtigt vælger at smide andeskyen væk efter de har stegt deres and. Fordi de har valgt at købe en færdiglavet, eftersom det giver mindre arbejde til kokken – men det er bare ikke det samme. Det er bedst at lave andesovsen fra bunden vha. andeskyen, da den er mere medgørlig og giver en meget bedre smagsoplevelse for dig og dine gæster. Andesovsen bliver nemlig mere smagfuld og friskere i den forstand at den kommer lige fra den nystegte and. Det er en skam at folk forventer det samme resultat af den færdiglavet version af andesovsen. Man har prøvet at eksperimentere med den færdiglavede andesovs, men de er også kommet til den samme konklusion: at andesovsen lavet fra bunden blot er meget bedre. Derfor går folk også tilbage og gør sit forarbejde når de skal tilberede julemaden, da man indser at det bare er bedre at lave sin sovs – da ting lavet fra bunden udkonkurrerer færdiglavet retter og sovse. Og især i juleperioden har man ikke lyst til at sætte kvaliteten af ens mad i baggrunden, da det er en særlig tid på året, hvor man har lyst til at nyde den dejlige julemad. Andesovsen er nemlig uundværlig for dem der vælger at tilberede and til julemiddagen, og den er også med at til at gøre det til den smagsfylde julemiddag, hvilket man ser frem til hvert eneste år, hvor der bliver kokkereret og serviceret.