Hvad ved vi om e-cigaretter?

Mange danskere er allerede skiftet over til e-cigaretter. Der er dog stadigvæk en del skepsis blandt en stor del af befolkningen, og mange er bange for at e-cigaretterne er ligeså skadelige som almindelige cigaretter. Det er en sund skepsis at have, da der endnu mangles konkret viden om hvad konsekvenserne som følge af e-cigaretter stadigvæk er uklare.

I medierne er der blevet fokuseret meget på nikotin eller ej, men det har været et forkert fokus, da mange tror at det er nikotinen der skadelig, og det er ikke helt tilfældet, nikotin er vanedannende og farlig i store mængder, men i en el smøg kan man kontrollere mængden. Det er faktisk el smøgens store fordel, da man langsomt kan trappe ned på nikotin mængden indtil man ikke er afhængig længere.

Problemet ligger i at der har været mange lykkeriddere på spil i markedet, som har set muligheder for hurtig profit, og har bestilt nogle e-cigaretter hos producenter i Kina hvor der ikke har været kontrol med kvaliteten, og det har skabt nogle uheldige episoder som desværre giver et dårligt indtryk. Heldigvis findes der mange e-cigaret forhandlere der er seriøse omkring deres forretning, og kun sælger produkter med høj kvalitet og kontrol. Hvis du vil sikre dig at du laver et godt køb anbefales det at få vejledning.

Online findes ecigaretguiden.dk som anbefaler kvalitets el smøger.

Til trods for viden om den langsigtede virkning af et e-cigaret forbrug er mangelfuld, så er man enig om at de er et bedre alternativ end analoge cigaretter. En af de førende forskere indenfor området, professor Igor Burstyn, mener at der ikke grund til videre bekymring.

Det har vist sig at e-cigaretter er meget effektive i forbindelse med et rygestop sammenlignet med andre hjælpemidler såsom nikotinplastre og lignende. Selvom der kan være enkelte uvisheder vil det være dumt ikke at give et rygestop med en e-cigaret et forsøg. Hvis man er bekymret for de langsigtede virkninger, så er det centralt at tænkte på at e-cigaretten kun er et hjælpemiddel til at blive røgfri og at den også skal lægges på hylden engang.