3 badeværelsestrends der hitter i 2019 og 2020

Badeværelser er ikke hvad de engang var – dengang var de udelukkende et sted, hvor man enten gik på toilettet eller i bad. I dag er toilettet meget mere end dette og badeværelset er i højere grad et sted, hvor man også skal nyde at være, det er et wellness rum, mere end noget andet. Derfor er kravene til et lækkert toilet også blevet mere omfattende, større og mere lækre end de tidligere har været. Generelt set bliver der også stillet større og større krav til de danske vvs’ere – det være sig blandt andet i forbindelse med vandforbrug.

Kunstige sten

Kunstige sten er måske lidt et kontroversielt emne. I en tid hvor alt skal være naturligt og ægte. Det fornægter sig dog ikke, at kunstige materialer ofte kan have nogle fordele. Her tænker vi blandt andet på, at de kan være mere bakterieresistente end almindelig sten, samt at de er nemmere at vedligeholde og generelt bare bliver mindre slidt.
Specielt den bakterie-resistente del er en fordel i en verden hvor hygiejne bliver et stadigt større og større fokuspunkt.

Pastelfarver

Tiden hvor et badeværelse udelukkende var sort, er forlængst overstået. Det vil sige, at de hvide fliser i marmor-lignende materiale, stadig er det suverænt mest populære valg når det kommer til badeværelses-farver. Der er dog andre muligheder i disse tider. Et af dem er blandt andet de populære pastelfarver. Det være sig forskellige former for grøn, lyserød og blå i de klassiske støvede pastelnuancer.
Pastelfarver defineres ved at være mere afdæmpede og rolige versioner af de normale farver. Derfor taler man ofte om pastelblå, pastelgrøn, eller farver som “rosa” og deslige.

Sorte badeværelser

Sort er måske ikke en farve man traditionelt set forbinder med et badeværelse. I et badeværelse har man i mange år set lyse farver, farver som normalt bliver forbundet med sterilitet og renlighed. Det er simpelthen også nemmere, at konstatere at noget er rent, når der er tale om en hvid baggrund.
Det er dog noget, som blot hører fortiden til – i dag er sort blevet en relativt populær farve til sten og fliser og noget som der kommer mere og mere af fremadrettet. Dette kan også føres tilbage til tanken om, at der er mange der ønsker sig et unikt og specielt badeværelse, som ikke ligner naboens, oveboens eller underboens.

Ovenstående er blot et udpluk af de forskellige trends der er kommet på badeværelsesfronten over de seneste par år og vi er, her på redaktionen, overbeviste om at der kommer et endnu større boom af personlige badeværelser.