3 ting du skal huske, inden du laver VVS arbejde

Det kan være virke simpelt, og måske endda lige til, at tage VVS opgaverne i egen hånd. På TV har vi ofte set en handyman skrue lidt med en rørtang, og ligget på knæ under håndvasken, som om at det var rutine. Disse stykker arbejde viser sig dog ofte at være mere besværlige end som så, da ingen opgaver er helt de samme. Alle disse små firnurlige detaljer kan være altafgørende for funktionaliteten af det udførte stykke arbejde, og det er ofte disse, som privatpersoner har tendens til at overså. Udover funktionaliteten er det også vigtigt at pointere, at personen der udfører arbejdet, også kan komme til at stå til ansvar for eventuelle skader og problemer forbundet med dette.

Derfor har vi hos Brdr. Søegaard Hansen ApS samlet de 4 vigtigste ting at huske inden man begynder på sit VVS arbejde. Skulle vi allerede nu have skræmt dig/i væk fra jeres gør-det-selv arbejde, så skal i være velkomne til at læse mere om hvad vi tilbyder på vores hjemmeside: www.nyt-bad.dk.

1. Budget og planlægning

Det vigtigste i et hvert byggeprojekt er altid budgettet, da alle andre aktiviteter og muligheder falder tilbage på dette. Større byggeprojekter vil oftest rende ind i uforudsete udgifter, der kan skyldes alt fra ukendte materialer i de tidligere konstruktioner, til besværlige samlinger i det gamle apparatur. Hos Brdr. Søegaard Hansen anbefaler vi altid at medtage en post i sit budget til uforudsete udgifter. Størrelsen på posten burde varierer efter byggeriets risikoprofil, da chancen for disse udgifter kan varierer meget fra opgave til opgave. Oftest regner vi med 10% af det samlede budget, hvis man vil være på den sikre side. Samløbende med budgettet er planlægningen af arbejdet vigtigt, da hjemmeprojekter ofte kan trække ud, og have effekt på dagligdagen i husstanden. Denne ekstra stress kan ende med at have stor effekt på byggeprojektet, og hos byggerne selv.

2. Værktøj

Mange undervurderer hvad det faktisk kræver at kunne udføre VVS arbejde. En vandhane er et godt eksempel på en ting, som langt de fleste skulle mene at de kunne skifte uden de store problemer. Dette kræver dog i mange tilfælde, at man har værktøjet klar til den specifikke vandhane. Der er stor forskel på mærker og udformninger på de forskellige blandingsbatterier, og derfor også på måden de samles og monteres. En professionel VVS montør vil altid komme med en bred række af møtrikker, paknikker, rørtænger, spændebånd og samlingstape. Ting som de færreste privatpersoner står klar med, når de påbegynder deres arbejde.

3. Forsikring

Skulle i være klar til at påbegynde arbejdet med både budgetter og værktøj, så er det utroligt vigtigt at sørge for, at man er forsikret korrekt. Mange forsikringsselskaber tilbyder en entrepriseforsikring til folk, som er ved at bygge, da normale forsikringspolicer ikke dækker disse ekstraordinære risici. Det kan virke dyrt og uoverskueligt, men det er vigtigt at pointere at potentielle vandskader kan løbe op i hundredevis at tusinde hvis uheldet for alvor skulle være ude. Dette gælder specielt i etagebyggerier, hvor løssluppent vand for alvor kan gøre stor skade.