4 Gode råd, når du skal købe en brugt bil

Når du skal købe en ny bil, er det som regel altid en glædelig affære. Du kan dog desværre være uheldig. Du kan risikere at komme til at købe en bil, der er i, markant ringere stand, end hvad du var blevet lovet eller forventet.

Derfor har jeg lavet 4 gode råd, til hvordan du sikrer dig, at du får en bil der i orden, og der ikke ligepludselig kommer uforudsete omkostninger, du kunne havde undgået!

  • Få tjekket bilen hos en mekaniker

Et af de vigtigste punkter, er at få tjekket bilen hos en mekaniker, før du køber den. Det er desværre ikke gratis, men det spare dig for et dyrt bekendtskab. Find altid dit eget værksted og ikke det sælger anbefaler til at få tjekket bilen. Det kan være at sælgeren, kender en, eller har en aftale med værkstedet. Du kan bruge denne portal til at finde et værksted

  • Tjek synsrapport på bilen

Du kan downloade bilens synsrapport på internettet, du skal bare have oplyst reg. eller stel nummer fra sælger. Hvis bilen er over 4 år gammel, kan du følge dens historik, hvor du kan sikrer dig at kilometer tallet er det rigtige der er oplyst. Du kan også tjekke om den er har bestået synsprøven, og hvis ikke kan du se hvilke fejl den har haft. Og til sidst kan du også se om der er pant, eller gæld i bilen.

  • Køb en bil der er skadefri

Det er lovpligtigt, at sælger skal oplyse dig om bilen har været skadet. Jeg anbefaler at du skal købe en bil der har været skadefri, da der kan opstå mange problemer med biler der tidligere har været skadet. Med skadet mener jeg ikke kosmetiske skader eller små buler, men mere hvis den har været i stort uheld, hvor der er vigtige komponenter der skulle skiftes. Det er nemlig ikke altid, at store skader bliver lavet helt ordentligt, og derfor kan det blive en rigtig oplevelse at købe en bil der tidligere har været skadet.

  • Læs anmeldelser om Bilen

Husk at lav din research. Der er findes mange forums på nettet, der skriver hvad du typisk skal være opmærksom på, på det ønsket mærke. Der finder du typisk og en liste med fordele og ulemper.

Det var mine 4 gode råd til, hvad du skal være opmærksom på når du skal købe en brugt bil. Husk at når noget lyder for godt til at være sandt, så er det som regel heller ikke. Du skal altid handle med omtanke.