5 gode grunde til at kalkmaling er moderne

Kalkmaling er de seneste år blevet mere og mere moderne. Du har måske hørt om det; LADY Minerals, Vintage Point, osv… Kalkmalede vægge ses i flere og flere hjem. Før i tiden brugte man mest kalkmaling til at passe og pleje husets facade, men stille og roligt er kalkmaling begyndt at blive mere populært inden for husets. Man bruger det idag både på vægge, men sågar også møbler – og hvorfor så det? Der flere grunde til dette, og vi kigger her på de 5 største årsager.

Kalkmalingens effekt

Selve hovedårsagen til, at kalkmaling er blevet så populært, skyldes, at kalkmalingen har en helt unik effekt. Malingens højekalkindhold betyder nemlig, at så snart malingen tørrer, dannes et unikt og mat udtryk. Væggen fremstår utrolig unik, da man kan se penselstrøgene gennem den matte farve, hvilket giver et råt og minimalistisk udtryk. Malingen har nemlig den helt specielle effekt, som ingen andre malingstyper opnår. Selvom den klassiske vægmaling, som males med malerrulle eller endda med malersprøjte til trykluft, er en nem og hurtig løsning, vil det altså bare ikke give så særligt et udtryk, som kalkmaling kan.

Kræver ingen færdigheder

Det er egentligt lige meget, om du har malet en væg før eller ej. Kalkmaling skal nemlig males med en almindelig pensel (kan være en facadepensel), og så er det ellers bare om at male. Malingen skal krydsmales med tilfældige strøg, og det kræver derfor ingen malerfærdigheder for at kunne være med her.

Én væg er nok

På grund af kalkmalingens unikke og rå udtryk, er det i de fleste tilfælde faktisk bare nok at male ét af rummets vægge. Den nu meget karakteristiske væg er nok til at ændre hele rummets udtryk og giver helt nyt liv og karakter til rummet.

Kan anvendes i mange sammenhænge

Endnu en grund til at kalkmaling er blevet så populært er, at der er et utal af muligheder for, hvor du kan bruge kalkmaling. Den fungerer sammen med alle husets rum, og mange af dine gamle møbler, som måske lige trænger til en opfriskning. Malingen fungerer både til en væg i køkkenet eller stuen, men sågar også til bade- eller børneværelset. Skulle man derfor have en del tilovers, kan man sagtens opfriske et andet af husets rum.

Et hyggeligt gør-det-selv-projekt

Fordi at kalkmaling er så nemt at arbejde med, kan man sagtens gøre det til et hyggeligt projekt med familien eller vennerne. Uanset alder eller malerevne kan alle samles om det at male en væg med kalkmaling. Man står derfor tilbage med en personlig væg og et godt minde.