Terra Cotta fliser

Terracotta fliser

Har du overvejet Terra Cotta fliser i dit hjem og skal de placeres udendørs eller indendørs? Vi giver dig nogle gode råd med på vejen i valget af terra cotta fliser.

Terra cotta flisen kommer af ordet “terracotta” der er italiensk og betyder jord (terra) og ophedet (cotta) deraf ophedet jord. Fliserne, der er lavet af lerjord, bliver specialt fremstillet af italiensk ler og lerjord. Herefter bliver de æltet og så brændt. Flisen er oldgammel og blev opfundet for mange hundrede år siden. Disse typer fliser findes ofte på vingårde blandt andet særligt i Italien.

Terra cotta er italienske “super fliser” med et stærkt ydre og med langtidsholdbare udsigter. Flisen er stærk idet den er lavet af naturmateriale. Derfor er flisen også holdbar i mange år, netop grundet dets naturlige beskyttelseslag. Fliserne har desuden et unikt udseende da de ser “gamle” ud og på denne måde bidrager til et robust og råt look. Fliserne bruges ofte i køkken, bad eller entree. Flere nu til gang bruger fliserne til vægdekoration.

Skal du vælge håndlavede terracotta eller maskinlavede?

Det er lidt af et valg, da også økonomien spiller ind her. De håndlavede fliser er naturligvis meget dyrere end de maskinlavede, men derfor er de maskinlavede dog stadig slidstærke og robuste, lige som de håndlavede. Forskellen er også, at de håndlavede fliser vil have mere særegenhed, da disse fliser aldrig er ens. Du kan få mange forskellige håndlavede terra cotta fliser og hertil også maskinlavede. Du skal vælge ud fra din stil, økonomi og selvfølgelig ud fra hvad der passer i dit hjem/firma/terrasse. Alle disse typer af fliser kan du desuden få i farver, eller i original – vi kalder den – “brændt orange”.

Fliser ude eller inde?

Det er vigtigt at du vælger fliser der er fremstillet til udebrug elelr indebrug. Skal du for eksempel have fliserne lagt udendørs, er det vigtigt at du får nogle der er frostsikre og kan tåle store mængder vand. Skal de derimod være indendørs er der andre ting at tage stilling til, såsom slidstærkhed, placering ift. rummet og dyr.

Kontakt os i dag

Har du brug for special vejledning til dit valg af fliser? Vi kan hjælpe dig. Vi har mange års erfaring, og kan skaffe rigtig mange forskellige fliser, såfremt du ønsker. Vi har vores almindelig lager, men hvis du ønsker andet, kan vi nok finde ud af dette også. Vi glæder os til at høre fra dig.