Arbejd frivilligt i udlandet

Hvis du elsker at rejse og samtidig gerne vil gøre en forskel for andre mennesker, så er her chancen for at kombinere de to ønsker. Især unge, der ønsker at komme ud i verden, inden de skal træffe store beslutninger om job og uddannelse, kan have stor glæde af et højskoleophold. Her kan unge i fællesskab få et større udsyn til verden og blive klogere på sig selv.

Kulturudveksling

Når man igangsætter større projekter med frivilligt arbejde, er det vigtigt at tænke langsigtet. Hvis arbejdet ikke struktureres og organiseres fornuft, vil det ikke virke efter hensigten. Zanzibar Højskolen er en dansk organisation, der igennem en længere periode har arbejdet tæt sammen med det lokale samfund på Zanzibar. Blandt andet undervises de lokale i engelsk, så de selv kan tage nogle af jobs, der kræver kontakt med turister. Som højskoleelev kan man altså forbedre sit eget engelskniveau, ved at undervise andre i det, og samtidig gøre en forskel.

Derudover har Zanzibar Højskolen andre tiltag som primært handler om de sociale interaktioner mellem unge fra Skandinavien og Afrika. Her bliver det tydeligt, hvor tilværelsen som ung i Danmark og på Zanzibar er forskellig samt, hvor de minder om hinanden.

En god måde at lære hinanden at kende er gennem sport og leg. Zanzibar Højskolen råder over frivillige grupper til begge dele. Læs mere om mulighederne for frivilligt arbejde lige her.

Du er ikke alene

Når man som ung kommer til Afrika, kan det godt være meget overvældende – både på den gode, men også på den hårde måde. Heldigvis kan oplevelser deles med alle de andre højskoleelever. Og der vil helt sikkert være noget at snakke om oven på en dag, der har budt på undervisning og oplevelser med lokalbefolkningen.

På Zanzibar Højskole kan du, udover det frivillige arbejde, opleve en masse andet. Der er Adventure-ture til fastlandet, surfing, dykning og anden vandsport. Der vil også være undervisning, der giver en masse ekstra viden om nogle interessante emner. Bliv undervist i eksempelvis selvindsigt, miljøkendskab, kulturforståelse og Swahili. Alt sammen gøres iblandt det store højskolefællesskab.

Bliv klogere på dig selv

Efter fire måneder på Zanzibar Højskolen vil du helt sikkert have oplevet en masse om andre mennesker og fremmede kulturer. Med det nye perspektiv på verden kan du rette blikket indad og finde ud af, hvilken placering du selv ønsker i den store verden. Ved at finde ud af hvad der betyder mest for dig, f.eks. sociale relationer, kulturmøder eller frivilligt arbejde, kan du prøve at indrette din tilværelse så du får tid til det, der er vigtigst i dit liv.