Bedste valg af sengetøj

Mange tænker ikke over, hvilket sengetøj de sover i. Men faktisk kan valget af sengetøj have en direkte indvirkning på din nattesøvn, da noget sengetøj er bedre at sove i end andet.

Vælg det rigtige stof

Langt de fleste tænker kun i farver og mønstre, når de skal vælge sengetøj. Derimod glemmer mange at tænke på, hvilket stof deres sengetøj er lavet af. Og det er en skam. For netop materialet er en vigtig faktor at have med i overvejelserne, inden man køber sit nye sengetøj.

Stofferne, som sengetøj laves af, er vidt forskellige. Nogle stoffer er ikke særlig gode, hvis man har sart hud, mens andre stoffer kan være svære at ånde i, hvis man er typen, som sveder meget om natten. Mange finder først ud af, hvilke typer stoffer der passer bedst til dem, når de har prøvet at sove med sengetøj i de forskellige materialer.

Prisen er ikke altid afgørende

Noget sengetøj er dyrere end andet, men prisen er imidlertid ikke noget afgørende parameter for, om det er det bedste materiale at sove i.

Fx er sengetøj i satin dyrere end sengetøj i almindelig bomuld, og langt de fleste foretrækker at sove i bomuldssengetøj frem for satinsengetøj, da satin kan være svært for kroppen at ånde i. Til gengæld er satin dejlig blødt, og dyrere at fremstille, hvorfor prisen også er derefter.

Bomuld er ofte det foretrukne materiale til sengetøjet, da det er åndbart og prismæssigt overkommeligt. Bomuld kan desuden tåle at blive vasket ved høje grader, hvilket kan være en fordel, da sengetøj gerne skal vaskes på minimum 60 grader, for at bakterier og husstøvmider forsvinder.

Det dyreste sengetøj

Hvis man gerne vil sove i luksus-sengetøj, der både er komfortabelt og også sundt for kroppen, er silke et godt valg. Silke er desuden meget allergivenligt og derfor en fordel, hvis man fx har husstøvmideallergi. Herudover har silke også den fordel, at materialet tilpasser sig din kropstemperatur. Det betyder, at om vinteren sørger silke for at varme dig, og om sommeren virker materialet nedkølende.

Silke er dog også et dyrt materiale, og hvis du gerne vil købe sengetøj lavet af silke, må du derfor også regne med at skulle af med en noget højere pris end almindeligt bomuldssengetøj.

Hos JYSK kan du finde et kæmpemæssigt udvalg af sengetøj lavet af forskellige former for materialer. Sengetøjet findes i flere prisklasser, mønstre, længder osv.