Boliglån uden om banken

Hvad gør man, når man ønsker at blive boligejer, men ikke kan låne penge i banken?  Drømmen om at eje i stedet for at leje, er til at forstå for de fleste. Desværre udlåner banker og realkreditinstitutioner ikke penge på baggrund af drømme, men anbefalinger fra Finanstilsynet. Det efterlader til tider købelystne danskere i en situation, hvor de fortsat må tage sig til takke med at leje den bolig, de bor i. Hvis du er på udkig efter et boliglån uden om banken så læs med her. 

Lån hos finansieringsselskaber

Hvis banken ikke vil finansiere dit boligkøb kan du låne pengene af et finansieringsselskab. Der findes finansieringsselskaber, der har specialiseret sig i udlån til netop huskøb. Det kan godt lade sig gøre at få et boliglån uden om banken – også uden at du skal opsøge dyre kviklån, der skal betales tilbage i løbet af få år. De alternative finansieringsselskaber tænker ikke i samme kassetænkning som bankerne, og tør godt tage individuel stilling til, om din økonomi kan klare et huskøb. Det er med andre ord lettere at blive kreditgodkendt.

Når banken siger nej til boliglån

Finansieringsselskaberne er villige til at løbe en større risiko ved at låne dig penge, og det må du betale ekstra for i renteomkostninger. Til gengæld kan du få lov at låne penge til dine drømme.

Hvis du hører under et af nedenstående parametre, kan du opleve at have svært ved at låne penge til en bolig i bankerne:

  • Selvstændig med skiftende indtægt
  • Den bolig du vil købe, ligger i et udkantsområde
  • Den bolig du vil købe, har for lav værdi
  • Du har for stor gæld

Lån penge til et hus i Udkantsdanmark

Hvis du gerne vil købe et hus i en mindre by, hvor der ikke er lige så stort pres på boligmarkedet, som der er i storbyerne, kan du opleve problemer med at få godkendt et banklån. Det kan virke paradoksalt, at man søger væk fra de svimlende huspriser i byerne, for at have råd til en bolig, men samtidig ikke kan låne penge, fordi boligen ikke er nok værd. Det kan også være med til at affolke de mindre byer, der har noget andet at byde på end storbyerne.

En bolig i et lille lokalmiljø kan for banken ses som en investering, der kan blive svær at sælge igen. Derfor vil de ofte sige nej til at låne dig penge, også selvom du har en stabil økonomi. For andre finansieringsselskaber spiller placeringen af din bolig ikke en afgørende rolle. Her vægter det mere, om I sammen kan finde en låneløsning, der tilgodeser begge parter.