Coaching handler om at skabe succes

Alle kan få succes med det de ønsker ved hjælp af god coaching .

Hos coachen får du hjælp til selv at finde frem til din måde at nå dine mål, du lærer hvad der virkelig driver dig fremad, og ser realistisk på hvad det egentlig er du vil, og hvorfor du vil opnå det.

Nu er succes jo ikke nødvendigvis det samme for dig som det er for mig. For den ene kunne et succesfuldt liv være at finde drømmepartneren, skabe en familie og få de 3 V-er, Villa, Volvo og Vovse. For den anden kunne succes være lig med drømmejobbet, den smukke partner man kan vise frem, og i det hele taget handle mere om økonomi end følelser.

Ingen af disse mål er forkerte, det er den enkeltes mål, og vi lever i en fri verden, så det DU måtte ønske at opnå er legitimt og rigtigt for dig.

En anden vigtig ting at nævne er at der kun er en der kan vurdere om du har opnået dit mål, og det er ikke din coach… men DIG!

Derfor er det også vigtigt at du i forbindelse med dine coaching sessioner får defineret dine mål tydeligt, sådan at du kan identificere hvornår du har opnået dem, for ellers kan det være svært helt præcist at sige om man har succes eller ej.

Hos coachen vil du blive guidet til at finde dine egne løsninger og svar, og det vil blive gjort overvejende med en spørgeteknik der er baseret i op- og afklarende spørgsmål, der handler om at få dig som klienten til at tænke og tydeliggøre, både hvad du vil, og hvad du skal gøre for at kunne opnå det du vil.

Man kan sige at det en god personlig coach gør, er at han/hun hjælper dig til at blive langt mere målrettet, og i den sidste ende formentlig sparer dig for en masse frustrationer, da du i forbindelse med coaching, får skåret det hele ud i pap… eller du skærer selv det hele ud i pap.

En god behandler, terapeut, coach eller anden form for hjælper, er i virkeligheden blot en guide, der skal hjælpe dig til selv at finde svarene, der er ingen der kan hjælpe en der ikke selv ønsker det, for det kræver at man ser og anerkender hvad der er galt/mangler eller hvad du nu vil kalde det, før end man kan rette det.

Derfor anbefaler jeg altid folk der er interesseret i at hjælpe eller arbejde med andre mennesker, at de tager en coach uddannelse , en hypnose uddannelse eller en eller anden form for terapeutisk uddannelse, da den træning du får her går det nemmere at arbejde med at hjælpe andre mennesker.

Det er det samme med rygestop, hypnose og selvhypnose , der er ingen der kan få dig til at stoppe hvis du ikke selv vil, og der er ingen der kan hypnotisere og styre dig imod din vilje, uanset hvad du måtte have set eller læst, så er det sådan virkeligheden er skruet sammen.

Denne artikels forfatter skriver om alle disse emner og mere på janno.dk, klik her hvis du ønsker at læse med.