Efterskole med fokus på musical og performance

Er musik, teater og sang din store passion? Så er linjefaget Musik & Performance på Hestlund Efterskole en ideel mulighed for dig. Ligegyldigt dit niveau vil du indgå i et musikalsk fællesskab og få lov til at udtrykke dine musikalske evner i den årlige musical og til teaterkoncerterne.    

Brænder du for musik, sang og teater, så har du mulighed for at vælge linjefaget Musik & Performance på Hestlund Efterskole. Her kan du prøve kræfter med at spille instrumenter, synge og optræde i den årlige musical, ligegyldigt hvilket niveau du befinder dig på. Du vil lære at bryde grænser med fuld opbakning fra resten af holdet, og selvom du ikke kan spille bas eller klaver endnu, har du her mulighed for at lære lige det du har lyst til. Ønsker du at synge eller optræde får du også rig mulighed for dette, når der øves til teaterkoncerter og selvfølgelig til skolens årlige musical. Elever kan også spille til skolens øvrige arrangementer såsom andagter og lovsangsaftener. Musiklokalerne og lydstudiet er altid åbne, så der er rig mulighed for at øve sig på instrumenter eller indspille sange, lige når du har lyst. Meget af undervisningen foregår ved at der dannes bands, så alle får en rolle, og det er ligegyldigt om man allerede kan spille et instrument eller om man skal til at lære det. Eleverne er meget ambitiøse, og når de spiller i band lærer de at finde hinandens stærke sider og derfra få et musiknummer til at fungere. Det der bliver lært i undervisningen bliver brugt i de koncerter der bliver holdt i løbet af året, hvor performance, altså formidlingen og præsentationen af musikken på scenen, er lige så vigtig som selve musikken.

Den årlige musical

Der bliver sat 10 dage af til at arbejde med den årlige musical. Eleverne er altid med i processen med at skrive musicalen, for eksempel ved at skrive nogle af sangene dertil. Der bliver arbejdet i grupper alle 10 dage, hvilket virkelig styrker fællesskabet, og det resulterer i en fremragende musical. Siden 1991 har det været muligt for offentligheden at komme og se musicalen, dette er en tradition vi har planer om at beholde. Dette giver dig mulighed for at optræde foran forskellige publikum, der ikke kun består af dine og de andre elevers familiemedlemmer. Er du vild med sang og musik, og elsker du at optræde med det du har lært, så er en musical efterskole garanteret noget for dig.