En ny forbruger hjemmeside

Nu er der åbnet en ny forbruger hjemmeside kaldet forbrugertest.com. Hvad er en forbruger hjemmeside egentlig? Det er en hjemmeside, hvor man kan få gode råd om indkøb og forbrug. Aviserne har tit en sektion i deres weekend udgaver, hvor der er vurderinger af for eksempel spiseborde i forskellige prisklasser og kvalitet. Så kan man normalt finde ud af hvilket bord, der er af bedst kvalitet, hvis man samtidigt tænker på prisen. Andre tests beskæftiger sig udelukkende med kvaliteten. Det er ofte meget populært stof fordi, der virkelig er penge at spare, hvis man på forhånd kan få en vurdering af de enkelte produkter, og så købe ud fra ens budget. Typisk vil hvert produkt blive bedømt med en til fem stjerner.

Vi kan afsløre at hjemmesiden forbrugertest.com allerede nu kan siges at blive en succes. På forbrugestest.com facebook side er der i skrivende stund 25.000 likes. Dette er primært sket ved omtale på nettet, og man kan derfor kun spekulere om hvor mange likes der kommer, når forbrugertest.com begynder samarbejdet med medierne, og derfor kommer frem med resultaterne af deres tests. Forburgertest.com har test i stil med dem som politiken laver, med et panel af forbrugere der bedømmer et produkt. Ofte er det i avisen dog bladets egne journalister, der bedømmer produkterne. På den nye hjemmeside er det altid forbrugere der står for at anmelde og bedømmme varerne. Derfor kan man være sikker på at testene er i jordhøjde og vurderingerne relevante for de aller fleste i Danmark. Der kommer ikke til at være nogen mangel på anmeldeldelserne, som kommer til at dække alt mellem himmel og jord inden for rimelighedens grænser. For eksempel vil der være test af forskellige fødevare produkter og alt muligt elektronisk udstyr.

Siden bliver unik blandt forbruger medierne, da der bliver mulighed for medbestemmelse, hvis man tilmelder sig hjemmesiden. Det gøres ved at udfylde adresse oplysninger og email adresse. Så kan man modtage et nyhedsbrev, som de fleste sikkert allerede gør med andre hjemmesider. Eller man kan påvirke hjemmesidens indhold ved at komme med forslag til hvilke test og anmeldelser, der skal foretages. Dette bliver første gange dette koncept er afprøvet i Danmark. Da forbrugertest.com udfylder et tomrum, er der nu en forventning om at 50.000 forbrugere vil tilmelde sig og hjælpe til med at medierne begynder at interessere sig mere for forbrugernes ønske om gennemskuelighed i forbruger junglen. Lad os håbe at dette bliver startskuddet til en ændring.