Er det næste projekt energioptimering af hjemmet?

Vinteren er ved at være på vej, og vi går derfor den koldere tid i møde hvor energiforbruget derhjemme vil stige – og det samme med elregningen. Vinteren kan være en rigtig kedelige tid at se på uden for, og ikke ligefrem gavne ens motivation. Men er regningen også i den kedelige ende, med et højt tal i bunden, hjælper det ikke ligefrem på humøret. Oplever du at regningen er stor hver vinter, så er det måske på tide at du begynder at overveje om en energi optimering af dit hjem ikke var en mulighed.

Hvad kan en energioptimering gøre?

Helt overordnede er en energioptimering et mål om at reducere energiforbruget i hjemmet, og i sidste ende få en markant billigere elregning på ens forbrug. En energioptimering kan være mange ting, men samtidig udelukker det den ene optimering ikke den anden – hvis det hele er slidt. Skal du have det fulde udbytte af din energioptimering bør du så vidt muligt at komme hele vejen rundt, og få optimeret alle de ting som halter.

De helt store tiltag du kan gøre for at energioptimere, er at udskifte isolering i vægge, få nye vinduer, skifte din varmepumpe osv. Disse er over i de dyre poster, men er naturligvis også dem som gavner dit energiforbrug mest. Derudover kan du også optimere selv, ved at udskifte dagligdagens elektronik – som kunne have en lav energiklasse. Her taler vi bl.a. om apparater som køleskab, vaskemaskine, TV osv.

Få hjælp til de store opgaver.

De førnævnte tiltag som er de store poster, kan de fleste sjældent klare selv. Er dette er også tilfældet for dig, så være ikke bleg for at tage kontakt til en VVS-installatør som kan hjælpe dig med din opgave. De fleste VVS-installatører kan også hjælpe med at finde alt det som bør optimeres, og kan give dig et godt tilbud på at lave det hele.

Et eksempel på sådan en VVS-installatør kan være den landsdækkende virksomhed Pilegaard-Henriksen. Det er en virksomhed med mere end 100 års erfaring inden for VVS, og kan hjælpe dig uanset hvor du bor i landet. De kommer gerne ud til din bopæl, og giver dig et indblik i hvad der kan optimeres, og hvad godt kan klare nogle år endnu. Vil du gerne læse mere om Pilegaard-Henriksen og se hvad de kan hjælpe dig med, så tage et kig på deres hjemmeside lige her.

Er energioptimering det næste projekt for dit hjem? Her har du i hvert fald nogle overvejelser du kan gøre dig, og tænke over om det ikke ville være en god ide. Så kan du gå og tænke indtil næste forår, hvor du så kan komme i gang med dit projekt om at optimere dit energiforbrug derhjemme.