Få en aktiv sommer med de rigtige hjælpemidler

Nu er aftenerne blevet lysere, træerne er på vej til at springe ud og forhåbentlig vil luften også snart blive varmere. Den danske sommer er lige om hjørnet og det betyder mere udeliv og flere aktiviteter udenfor. Med nedsat funktionsevne kan det være en udfordring at komme ud og nyde det gode vejr. Benene er ikke, hvad de har været og du mangler støtte, når du skal ud i sommervejret. Sommer betyder også mere arbejde i haven, og det betyder heldigvis også hygge på terrassen eller altanen i sommersolen.

Herunder får du råd og vejledning om hjælpemidler, der kan give dig en nemmere og sjovere sommer med massere af udeliv. Der er fokus på stokke og rollatorer samt haveredskaber og smarte hjælpemidler til terrassen og altanen.

Du kan også få gode råd om at have hjælpemidler med på ferien. Læs artiklen om en sjovere ferie med hjælpemidler på Hjælpemiddelbloggen.

Vælg den rigtige rollator til sommer vejret

Har du nedsat gangfunktion eller dårlig balance kan en rollator eller stok gøre en stor forskel i din hverdag. En rollator giver dig frihed og tryghed, til selv at bevæge dig ud i sommervejret, hvad end det er en tur ned at handle eller en tur på stranden.

En taskerollator kan være en stor hjælp, fordi den giver dig mulighed for at gå ned at handle uden hjælp eller støtte fra andre. Promenade taskerollatoren er udstyret med en stor taske samt et sæde, så du kan have alle dine varer med hjem samtidig med, at du kan tage det i dit eget tempo. Rollatorens taske kan rumme 40 liter og åbnes og lukkes nemt med en lynlås. Rollatoren er mobil og robust og giver dig en rank og oprejst holdning, når du går. Rollatoren er samtidig udstyret med en vippepedal, så du nemt kan kommer over kantsten og andre små forhindringer på din vej.

Selvom du bruger rollator, behøver det ikke at være besværligt eller umuligt at komme en tur på stranden eller i skoven. Trionic Veloped Off-road rollator er specielt udviklet til at køre på ujævne underlag, såsom grus, sand, skovbund og græs. Rollatoren giver dig friheden til at nyde naturen, uden at sætte din sikkerhed på spil. Trionic rollatoren er samtidig lavet yderst mobil, så den også sagtens kan bruges i bylivet og i butikker, hvor pladsen er trang.

Hvilken stok skal du vælge?

En stok er til dig, der mangler lidt ekstra støtte, når du går og står. Måske har du altid din stok ved din sidde eller også har du bare brug for at kunne tage den frem i ny og næ.

En foldbar stok er ideel til dig, der ikke er bundet til din stok permanent. Med den foldbare funktion kan du have din stok med i tasken, når du skal ud og nøjes med at tage den frem, hvis du får brug for den. Stokken er især praktisk at have med på ferier, til arrangementer eller andre ting, der kræver mere af din gangfunktion og balance end du er vant til.

Sommer betyder også flere arrangementer udenfor. Eksempelvis festivaller, koncerter eller andre forestillinger ude i det fri. Sitpack en lille og let foldbar stol. Stolen er nem og bekvem at folde ud, hvilket giver dig fleksibilitet i dit udeliv. Med stolen kan du til enhver tid give dine ben den pause, du har brug for, fx til sommerkoncerten.

Skån ryg og arme, når du arbejder i haven

Haven skal passes og plejes i de varme sommermåneder, men havearbejdet kan være belastende og uoverskueligt, hvis du døjer med nedsat funktionsevne. Det vigtigste i havearbejde, er at skabe de mest skånsomme samt sikre arbejdsstillinger for dig selv. Det kan være at bruge en haveskammel, når du skal ned ved jorden og arbejde, samt at bruge redskaber, som sikrer dig det rigtige greb.

OneLeg er en lille mobil skammel, som kan fås i flere forskellige højder. Skamlen er ideel til havearbejdet. Den giver dig mulighed for at komme ned i højden samtidig med, at dens mobile ben, gør det muligt at bevæge sig frit frem og tilbage og til siderne. Med skamlen undgår du at skulle bukke dig ned, hvilket belaster din ryg, samt øger risikoen for at falde.

Almindelige haveredskaber, som små skovle, river osv. har ofte ikke det rette håndtag. Håntagene tvinger dit håndled ud af dets neutrale position, hvilket er belastende. Med de ergonomiske haveredskaber fra Radius er du sikret en skånsom betjening, så du undgår belastninger eller skader i dine håndled.

En hyggelig sommer aften på terrassen med de rigtige hjælpemidler

Sommer betyder ikke kun gåture og havearbejde. Sommer betyder også lune sommeraftener på terrassen. Morgenkaffe på altanen og middagslure på liggestolen.

Her får du eksempler på enkle hjælpemidler, som kan gøre oplevelsen på terrassen og altanen endnu mere afslappende.

Hvad med en bakke, som kan bæres med én hånd og som samtidig holder dine drikkevarer kolde? Habbee Verticool bakken er udstyret med en hank, der gør det muligt at bære bakken med en hånd eller have den hængende over armen, uden at den tipper. Bakken kan fås med forskellige indsatser, så du både kan bruge den som en almindelig bakke eller til drikkevarer med indbygget kølelement, der kan holde dine drikkevarer kolde i op til ni timer.

Sommer betyder sol og massere af D-vitamin, så en time på liggestolen med en god bog er ikke til at tage fejl af. BookSeat er en praktisk bogstøtte, som former sig til det underlag, du ønsker. Fx dine lår eller en pude. Med BookSeat kan du læse uden at belaste din nakke.

Du kan også bruge puderne fra Bara. Puderne giver dine arme og albuer støtte i den rette højde, når du sidder ned og eksempelvis læser eller strikker. Puden placeres på dine lår og sørger dermed for, at du kan slappe af i dine arme og skuldre, når du sidder ned. Puderne fås i forskellige modeller og farver.

Læs mere om de nævnte hjælpemidler samt mange flere hos Gloria Mundi Care.