Fascineret af våben

Nogle mennesker samler på frimærker- andre mennesker samler på våben. Vi lever i en verden med mange forskellige interesser, men det er desværre ikke alle interesser der er velset.

 

Der har efterhånden været en del skyderier på diverse skoler i mange lande, hvor USA dog ikke overraskende rangerer højst i statistikken.

 

I USA har man som borger ret til at beskytte sig, og det gør, at man som en civil person har lov til at have våben liggende derhjemme i natbordsskuffen.

 

Alle statistikker peger dog på, at de fleste dødsulykker i USA enten sker som følge af trafikuheld eller skyderi i hjemmet.

 

Det mener mange mennesker rundt om i verden, at man kunne have undgået, hvis våbenbesiddelse var ulovlig i USA også. Desuden har det fremprovokeret en tro på, at våbenfascination er en mærklig og uacceptabelt fascination, da våben har med død at gøre.

 

I Danmark må man ikke have våben liggende medmindre, man har jagttegn eller på anden måde en speciel tilladelse. Mange folk der går på jagt samler på våben, og har typisk et helt våbenskab fyldt med diverse våben. Det er dog næppe folk, der på nogen måder er mærkelige eller siderstiller deres våben med ondskab.

 

De er fascineret af våben på den måde, at de ser våben som et håndværk ligesom en tømrer ser på sin boremaskine, og det er vel helt okay. Så længe våbene er godt aflåst i et våbenskab.

 

Så selvom våben er et farligt redskab, behøver det altså ikke at blive misbrugt, som det er blevet gjort af nogle i andre lande. Den danske lovgivning har sørget for dette, idet man som privatperson uden nogen former for tilladelse må være i besiddelse af våben.

 

Folk der har interessere for våben og er fascineret af dem, bør, uden dårlig samvittighed eller folk på nakken af én, via sit jagttegn eller anden tilladelse have lov til at samle på våben og opbevare dem i et sikret våbenskab.