Frisør i Ballerup – De mest effektive måder at holde dit hår sundt

Hvem drømmer ikke om at have langt, tykt og sundt hår? Både mænd og kvinder vil gerne få og holde deres hår i god form. Sundt hår er stærkt, silkeagtigt og glat. Tykt, forlokkende hår, der skinner lyst og får folk til at se pæne og ryddelige ud, er den slags hår sundhed, som de fleste mennesker altid kæmper for at opnå.

Vil du også gerne have det lange, silkeagtige hår?

Denne type hår overdrives ofte til formål i reklamer for hårprodukter og hårpleje, men dit drømmehår er stadig meget opnåeligt også i det virkelige liv. Her ser vi på nogle af de mest gennemtestede og effektive måder at holde dit hår sundt.

Bliv klippet

Sørg for at få dit hår regelmæssigt klippet. Få det klippet af en professionel frisør eller stylist. Kort hår skal klippes hver 4. til 8. uge, mens den anbefalede periode til klipning af mellemlangt til langt hår er 6 til 12 uger. Hvis den professionelle vej ikke lige er din præference, er det muligt at gøre det selv derhjemme med lidt øvelse. Alt hvad du behøver er et saks for at komme i gang med din hjemmeklipning.

Hårklipning hjælper håret med dets vækst. Det lyder måske kontraproduktivt, men det er rigtigt. Dette skyldes, at regelmæssige klipning hjælper med at fjerne beskadiget hår og splittede ender og fremmer yderligere hårvækst fra rødderne. Klipning af enderne gør dit hår blødere og mere fleksibelt og forhindrer dermed brud.

Skyl med shampoo og balsam

Det er meget vigtigt at du bruger shampoo i dit hår, fordi det hjælper med at rense din hovedbund. Når du bruger shampoo, skal du være opmærksom på hovedbunden og ikke enderne af dit hår. Du bør også kende den rigtige mængde shampoo, der skal bruges, afhængigt af hårets længde.

Dette skyldes, at overforbrug af shampoo gør håret tørt ved at fjerne alle de essentielle olier, der er ansvarlige for at holde dit hår fugtigt og give det den naturlige glans. Hvor ofte du har brug for at vaske dit hår, varierer afhængigt af dets struktur, men en eller to gange om ugen er perfekt for de fleste.

Konditionér dit hår ved hjælp af et balsam af høj kvalitet efter shampooing for at genoplive dine tråde med fugt. Tør dit våde hår med et rent håndklæde, inden du påfører en balsam. Smør balsamen ind med specielt fokus på enderne af håret og ikke på rødderne.

God kost

Dette er sandsynligvis den mest effektive og vigtige måde at holde dit hår sundt på. Vitaminer, protein og jern, der findes i visse fødevarer, er meget vigtige for hårvækst. Hårcellerne har brug for disse næringsstoffer til vækst.

De giver også hårets naturlige glans. Vi anbefaler, at du indarbejder jernrige fødevarer som fisk, bønner, sojabønner og grøntsager i din daglige kost. Du bør også medtage proteinrige kilder, såsom mælk, ærter og linser.

Drik rigeligt med vand dagligt for at styrke det arbejde, du udfører med din diæt. At holde dig hydreret betyder sund hud, negle og selvfølgelig hår.

Håndter hår med omhu

Du skal håndtere dit hår med stor omhu. Brug en børste med brede børster til at kæmme dit hår. Vådt hår skal kæmpes forsigtigt, da tråde er meget svage sammenlignet med tørt hår. Håndter tråde med stor omhu for at sikre, at du ikke overstrækker dem og forårsager brud i processen. Børst håret dagligt, helst to gange om dagen, og børst nedenfra og op.