God bordskik – God bordskik i forbindelse med større arrangementer

God bordskik kan kan være mange forskellige ting. Og der er helt sikkert også mange forskellige holdninger til det. Nogle er meget strikse, når det kommer til god bordskik, mens andre er lidt mere afslappede med emnet. Den gode bordskik er dog også forskellig i forhold til, om det er et stort eller mindre arrangement. Ved det mindre arrangement vil bordskikken højst sandsynligt ikke være så krævende.

Hvad er god bordskik ved større arrangementer?

Ved et større arrangement kan man sagtens tage udgangspunkt i et bryllup. Et bryllup er en stor dag, hvor brugeparret er i fokus, og god bordskik spiller en særlig rolle.

  • Som det første skal mobilen være i tasken. Måske man kan snige den op for at tage et billede af maden, men som udgangspunkt skal den ALTID være i tasken under middagen. På en så stor dag som et bryllup, skal du som gæst være tilstede til festen og ikke have hovedet begravet i mobilen.
  • Tag først plads ved bordet, når hovedpersonerne har gjort det. Det vil sige sæt dig først til bords, når brudeparret har gjort det. Det er ikke kun god bordskik, men også en særdeles vigtig tradition i forhold til et bryllup.
  • Ret ryggen – det ser både godt ud og er godt for din egen ryg og holdning. Et bryllup kan sagtens vare i mange timer, og din ryg skal gerne kunne holde til det.
  • Hvis der til brylluppet bliver serveret anrettet mad til hver enkel gæst, venter man med at spise, til alle ved bordet har fået deres mad. Så ligegyldig hvor sulten du er, må du altså ikke begynde med at spise, bare fordi at du får serveret din mad først.
  • Som det sidste og de mest basale ting, som alle kender eller burde kende til, så bøvser (eller andet) man ikke ved bordet. Det kan got være, at det er en tradition i andre lande, men den går altså ikke her. Og slet ikke til et bryllup.

Nu ved du en helt masse om god bordskik. Du ved hvad du skal, og hvad du i den grad IKKE skal. Du må ikke være skræmt – du skal nok klare det. Hvad end du snart skal til et bryllup eller måske bare til en mindre fødselsdag, så kan du jo med fordel have nogle af de gode råd liggende i baghovedet. Det vil både få dig til at se godt ud, og det vil med garanti gøre festens hovedpersoner glade.

Skal du holde et større arrangement?

Skal du selv holde et større arrangement inden for den nærmeste tid? Så må vi håbe, at dine gæster har læst alle de gode råd til god bordskik. og psst… hvis du ikke kan overskue at lave alt maden selv, så kan med fordel vælge catering. Du kan søge efter et cateringfirma her, og få opfyldt lige præcis dine ønsker og kriterier.