Gode grunde til at have VPN

Hvis du går meget op i sikkerhed på internettet, så er en VPN lige noget for dig. VPN står egentlig for Virtual Private Network, det er med andre ord et netværk, som du tilslutter dig. Efter tilslutningen får du et lag ekstra sikkerhed, når du bevæger dig på internettet. Først og fremmest bliver din IP-adresse lavet om til den server, som du er tilsluttet til. Det kan være en server i USA, så vil du have en IP-adresse registreret i USA. På den måde er det ikke muligt for den pågældende hjemmeside at se, at du kommer fra Danmark. Når du forbinder dig til en VPN, så er det med en krypteret forbindelse, der ikke kan brydes. Det er derfor umuligt for hackere eller din internetudbyder at se, hvad du bruger dit internet til.

Dette kan du bruge en VPN til i praksis

I Danmark har vi ikke censur, da det er ulovligt – det står i grundloven. Men alligevel er der blokeret for adgang til en del sider i Danmark. Et par af disse er torrentsider, hvor det er muligt at downloade både lovlige og ulovlige ting. En anden god grund til at bruge VPN er helt klart, at du kan se Netflix via din VPN. I udlandet er der et meget større og bedre udvalg af film og serier i forhold til Danmark.

Går du som nævnt tidligere meget op i privatliv, så er en VPN perfekt for dig. Al din internettrafik bliver krypteret, så din internetudbyder ikke kan se, hvad du bruger nettet til. De fleste VPN udbydere logger heller ikke trafik, hvilket er en ekstra god ting til dem der vil være anonyme på internettet. Google og Facebook ved allerede meget om dig, og de sælger dine oplysninger til andre firmaer. Det kan en VPN hjælpe dig med at undgå.

VPN behøver ikke at være svært

Det behøver ikke at være svært at benytte sig af en VPN. Der findes mange gode VPN udbydere, der har meget simple apps eller programmer. Disse programmer skal bare installeres på din computer, og så er du kørende. Så simpelt er det! Du behøver derfor ingen teknisk viden for at få en VPN op at køre. Det kan måske være svært at vælge en VPN, men der findes en meget god hjemmeside til sammenligning og vejledning. Denne hjemmeside er på dansk og hedder VPN Info. Du kan læse mere om VPN på deres hjemmeside: http://vpninfo.dk