Gør boligdrømmen til virkelighed – køb en ejendom på tvangsauktion

Går du rundt med boligdrømme i maven, og overvejer du at gøre dem til virkelighed ved køb af en ejendom på tvangsauktion? Så kan du med fordel læse videre her, hvor du finder gode råd til, hvad du skal være opmærksom på ved køb af bolig tvangsauktion, samt hvordan du kan finansiere dit boligkøb.

Hvad skal du være opmærksom på ved køb af bolig på tvang?

Der kan være mange grunde til, at du er interesseret i at købe en bolig på tvangsauktion. Når du undersøger boligmarkedet, kan du hurtigt se, at der kan være flere fordele ved at købe en bolig på tvang end et regulært boligkøb gennem en ejendomsmægler.

En ejendom sættes på tvangsauktion, hvis ejeren af huset ikke kan betale sine renter og afdrag rettidigt, og for at få sine penge tilbage kan kreditor vælge at sætte ejendommen til salg på en tvangsauktion.

Der er dog også mange informationer, regler og termer, der skal holdes styr på ved tvangsauktioner, som ikke gør sig gældende ved et regulært boligkøb. Derudover er selve købsprocessen også anderledes.

Herunder finder du 9 punkter, du skal være opmærksom på ved køb af bolig på tvang:

  1. Udbuddet er lavere end ved almindelige bolighandler, og interessen kan være større.
  2. Du vil oftest kun have én mulighed for besigtigelse/fremvisning af ejendommen inden køb, hvis nogen overhovedet.
  3. Der udarbejdes ikke tilstandsrapporter for tvangsauktioner, og du ved derfor ikke, om du får kritiske fejl såsom fejl på el- og VVS-installationer, tag- og sætningsskader og råd og svamp med i købet.
  4. På grund af den manglende tilstandsrapport, kan der heller ikke tegnes en ejerskifteforsikring, og du hæfter derfor selv for fejl og mangler ved ejendommen efter købet.
  5. Sørg for at få professionel bistand, både i form af en byggetekniker og en advokat, så du er fuldt dækket ind under hele processen.
  6. Det er dog billigere at købe en bolig på tvangsauktion – faktisk kan dette boligkøb være op til 20 – 40 % billigere, når alt salær er betalt, end ved et almindeligt huskøb.
  7. Du overtager ikke den tidligere boligejers gæld, medmindre det kan være fordelagtigt for dig som den nye boligejer.
  8. Det er oftest ikke nødvendigt at stille garanti for købet, men hvis du vinder auktionen med højeste bud, skal du dog regne med at lægge et garantibeløb på 15.000 – 20.000 kr.
  9. Det er vigtigt, at du gør dit hjemmearbejde grundigt og kommer velforberedt både til eventuel besigtigelse og selve auktionen.

Hvilken type bolig kan du købe på tvangsauktion?

Alle boligtyper kan i princippet blive salg til salg på tvangsauktion, så ligegyldigt hvilken boligdrøm du har, vil du sandsynligvis kunne finde boligtypen på tvangsauktion. Dermed kan du bl.a. både finde villaer, erhvervsejendomme, sommerhuse, udlejningsejendomme og ejerlejligheder til salg på tvangsauktion.

Vær dog opmærksom på, at udbuddet generelt er meget lavere, og interessen kan ofte være stor ved de forskellige boligtyper. Hvis du gerne vil se udbuddet af ejendomme til salg på tvangsauktioner, kan du bl.a. besøge tvangsauktioner.dk.

Sådan kan du finansiere et køb af ejendom på tvangsauktion

Det er vigtigt, at du har styr på finansieringen, inden du byder på en ejendom på tvangsauktion. Hvis du ender som højestbydende og ikke kan betale, vil du komme til at hæfte for omkostningerne til en ny auktion.

Der er flere måder, hvorpå du kan finansiere boligkøbet. De fleste vælger at låne pengene via et bank- et realkreditinstitut, men i de senere år er det blevet populært at finansiere et lån til køb af ejendom på tvangsauktion uden om banken.

Hos låneudbyderen, Vexa, kan du låne penge til køb af tvangsauktion. De tilbyder eksempelvis flere former for pantebrevslån, som kan være attraktivt for dig af forskellige årsager. Kontakt Vexa i dag, og få svar på din låneansøgning inden for 24 timer, så du kan gøre din boligdrøm til virkelig.