Hårtab hos mænd – alt om hår

Hårtab hos mænd er et almindeligt problem hos mænd, i alle aldre. Det rammer især folk fra vestlige lande, og det er derfor vigtigt at belyse dette emne, og vigtigheden i det. Hårtab kan skyldes mange ting, og dette vil blive gået i dybden med nedenstående.

Hvad skyldes hårtab?

Hårtab kan skyldes mange ting, men de mest hovedsaglige grunde er:

  • Genetisk hårtab
  • Ernæringsbetinget
  • Psykologisk forbundet
  • Hormonelle faktorer

Den mest almindelige her vil klart være genetisk hårtab. Hårtab for mænd er nemlig arveligt, og derfor ses det altså ofte at nogen i din familie vil døje med samme problemer.

Rent fysiologisk er det der er ”galt” at dine hårsække i bestemte områder på hoved er mere følsomme overfor det mandelige kønshormon testosteron, end hos mænd der ikke døjer med hårtab. Du har altså hverken mere eller mindre testosteron hvis du har problemer med hårtab.

Mangler du vitamin c, vitamin d og biotin, kan dette også udvise sig form af hårtab. Disse vitaminer har nemlig en indflydelse på hår og negle. Så oplever du i en periode bemærkelsesværdigt hårtab, kan du eventuelt afprøve nogle kosttilskud. Og hvis dette altså er årsagen vil du se resultater indenfor nogle uger.

Velkendt for mange kan man tabe håret i forbindelse med stressede perioder. Dette sker oftest hos kvinder, dermed ikke sagt at mænd ikke kan opleve det samme. Er dette grunden til dit hårtab, bør du opsøge en psykolog, for at afdække om det mon kan være roden til at du taber håret.

Som tidligere beskrevet har hormonerne altså en indvirkning på hårtab. Stiger dit hormonniveau derfor i forbindelse med andre helbredsmæssige ændringer, kan du dermed også opleve hårtab. Mand som kvinde.

Kan hårtab undgås?

Der er mange midler på markedet og som forbruger bør du forholde dig kritisk når du handler, da mange i sidste ende bare vil tjene penge. Du kan dog få to forskellige præparater på apoteket, et i håndkøb, samt et på recept. Begge produkter skulle være effektive for mange, og flere vil opleve en smule fornyet hårvækst.

Det er vigtigt at forstå at hårtab aldrig vil blive bedre naturligt, men man kan være heldig at det stopper. Er hårsækken allerede død, er det meget kompliceret at få den til at producere hår igen.

Kosmetiske løsninger

Den bedste løsning på hårtab, vil bestemt være hårtransplantation. På denne måde kan man gå ind og ligge nye hår, hårsæk for hårsæk, og derfor opnå et helt perfekt og naturligt resultat. Det er dog en omkostningsfuld proces. Derfor kan du også overveje løsningen med en toupe. Dette marked er bestemt i vækst, og mulighederne bliver derfor flere og flere, samt bedre og bedre.

Har denne artikel vækket spørgsmål? Så kan du læse yderligere om hårtab her, samt finde en frisør der kan skabe bedst mulig frisurer til dig med hårtab.