Har du overvejet at blive iværksætter?

Som jobsøgende findes der et utal af veje, du kan gå, og du har sikkert rigtig mange spørgsmål til fremtiden og idéer til, hvordan den fremtid kan komme til at se ud. Imidlertid kan alle de veje, alle de spørgsmål og alle de tanker koges ned til to muligheder. På den ene side kan du vælge at tage et givent job i en given offentlig eller privat virksomhed, og på den anden side kan du vælge at skabe dit eget job. Du kunne nemlig overveje at blive iværksætter.

Danmark er i løbet af de seneste år blevet et foregangsland for iværksætteri. Derfor blomstrer nye virksomheder, nye spændende initiativer og nye idéer som aldrig før. Vi ser det tydeligt på statistikken. Ifølge Danmarks Statistik bliver der oprettet mere end 30.000 nye virksomheder hvert år i Danmark. Hvad er det imidlertid, der gør det attraktivt at blive iværksætter, og hvorfor bør du overveje det? Du kan læse et par af grundene nedenfor:

Billigt at komme igang som iværksætter

Det er måske ikke så underligt, at der startes så mange nye virksomheder. Som iværksætter i Danmark har man mulighed for at kaste sig ud i sit livs eventyr med sikkerhedsvest på. Dette skyldes, at man ikke længere nødsaget til at kaste hele formuen i iværksættereventyret for at komme igang.

Iværksætterselskaber har helt bestemt sat skub i antallet af nyoprettede virksomheder, siden man kan komme i gang for kun en krone. Det betyder at du ikke skal tage lige så store finansielle risici for at føre din vision ud i livet. Endvidere har det den fordel, at du ikke skal hæfte for en eventuel gæld med din personlige formue. Sidst men ikke mindst gør IVS det let at invitere nye partnere med ind i selskabet.

Internettet gør det lettere

Det er altså blevet billigere at komme i gang med sin virksomhed. Imidlertid må man ikke underkende internettets ekspansion som en markant faktor for udviklingen og videreførelsen af iværksætteristatistikken. Det er på sammen måde, som det er blevet lettere at blive iværksætter, blevet lettere at sælge og promovere sine produkter og services online.

Først og fremmest er det blevet let at sætte en webshop op. Dette skyldes åbne og gratis Content Management Systems som Prestashop og Magento. Disse systemer er med tiden er blevet så brugervenlige, at de fleste kan lave en flot webshop. Siden systemerne er gratis, er dette endnu en faktor, som hjælper på de finansielle barriere i forbindelse med opstarten af en virksomhed.

Derudover giver internettet flere muligheder til at skabe unikke forretningsmodeller. Tænk for eksempel på disse navne som Spotify og Netflix. Disse har revolutioneret deres industrier og har haft ændret på måden, hvorpå vi som forbrugere ønsker at modtage underholdning. Din iværksætterdrøm behøves ikke at starte i denne skala, og det kræver meget held og dygtighed at lave det som Spotify og Netflix gjorde. Pointen er, at internettet har givet os redskaberne til at tænk i nye baner.

Der er masser af hjælp at hente

Foruden hjælpen fra internettet og det faktum, at det er blevet billigere at komme i gang som iværksætter, er den tredje gode til at komme i gang som iværksætter, at der er masser af hjælp at hente fra andre. Det kommer i forlængelse af internettets udbredelse, siden flere og flere iværksættere deler deres erfaringer og hjælper hinanden på nettet. På en side som amino.dk kan du læse gode råd fra andre iværksættere og selv stille spørgsmål i deres debatforum. 

En anden ting som afholder mange fra at starte deres egen virksomhed op, er at de ikke ved hvordan de skal holde styr på regnskabet. De fleste tror at de skal sidde selv med hele ansvaret, men løsningen kan være meget simpel. Man kan hyre en freelance bogholder til at tage sig af regnskabet, så betaler man kun for de timer som man bruger. Dermed har man mere tid til de ting, som man selv er god til og som kan udvikle forretningen.