Haveindretning: 3 gode råd (2019)

At indrette en have kan være en kompliceret sag – det kan også være en nem sag, det kommer helt an på dit mindset, på havens størrelse, havens udforming og en række andre faktorer. I denne artikel vil vi komme ind på hvordan du med fordel kan indrette din have. Der er både forslag til ting du skal have i din have, samt hvor du skal placere de forskellige bede.

Højbede – Hvor skal de placeres?

Tro det eller tro det ej – det er faktisk ikke lige meget hvor dine højbede placeres. I denne artikel tages der udgangspunkt i højbede som køkkenhave. Her vil du oftest tage udgangspunkt i, at du ønsker at gro spiselige elementer.
I et sådan højbed vil det være en god ide, at sikre sollys, således skal bedet placeres ca. 1 meter fra hæk i almindelig højde. Derved kan du sikre god soladgang til højbedet, samtidigt med at du undgår rodukrudt og deslige grundet for tæt placering på hæk.

Det er ligeledes ønskeligt at have en placering, hvor bedet er vendt nord/syd, således sikrer du maksimale soltimer. Placér dem evt. ved siden af havebænken, som man også ofte ønsker vendende i samme retning.

Trampolin – Hvilke muligheder er der?

En trampolin er snart sagt et must, de steder hvor der er plads til det. Det er det af flere grunde: For det første er trampolinen en sjov måde for børn og unge mennesker at få bevæget sig lidt. I en tid hvor Fortnite, PUBG, LoL og Autochess dominerer børnenes koncentration, kan det være oplagt at sende dem ud på trampolinen en times tid. Her er det saltoer, højdespring og boldleg der er i højsædet. Der er forskellige muligheder for etablering af hoppelegen. I en perfekt verden ønsker man nok en løsning hvor trampolinen er gravet ned, det giver det visuelt mest behagelige udtryk, samtidigt med at man minimerer faren for “faldskader”. Hvilket især kan være en ubehagelig tanke for forældre til mindre børn.
Hvis man ikke orker, at grave et hul i plænen, så kan man med fordel investere i en trampolin med sider på. Dette er ikke lige så visuelt appellerende som modellen med at grave den ned.

Undgå bar jord – undgå frøukrudt

Frøukrudt er en træls sag, det spreder sig og er rigtig svært at komme af med. Derfor er det en god ide at undgå bar jord, hvis der er græs eller lignende, kan det nemlig være sværere for frøukrudten at få fat. Derfor vil vi på det kraftigste råde dig til at undgå jordpletter i længere tid. Få sået nyt græs hurtigst muligt, eller få plantet nogle flotte buske (Magnolier f.eks – de holder sig selv og er pæne at se på).

Det var vores 3 tips til haven i 2019 – vil du vide mere, så kan du passende kigge tilbage – det kan sagtens være der kommer 3 tips mere indenfor nærmeste fremtid