Herremode 2019 – Fokus på smykkerne

Herremoden har aldrig været mere divers end den er i 2019. I den ene ende ser man genbrugstøjet have kronede dage og i den anden ende ser man det nordjyske foretagende “Shaping a New Tomorrow” have bragende succes. Noget andet man ofte er begyndt at se i gadebilledet er mænd med smykker. I sig selv ikke noget unaturligt i det, mængden af guldringe er i 2019 dog bare en helt anden end den var for bare ti år siden og der bliver da også solgt herresmykker som aldrig før. Men hvad skal man være opmærksom på, når man køber smykker? det sætter vi lidt fokus på i denne artikel.

Guld eller sølv?

Det behøver ikke være så svært, men der er dog afgørende forskel på om du køber sølv eller guldsmykker. Guldsmykker er alt andet lige mere “bling” og mere “blær” end sølvsmykker er. Med et guldsmykke fortæller du omverdenen, at du vil ses og høres. Du skiller dig ud og gør det med glæde.

Et sølvsmykke derimod er det “stille bling”, det bliver ikke bemærket i første omgang på samme måde som et guldsmykke vil gøre det. Derfor kan du også med fordel bruge disse i en business setting, hvor det ikke nødvendigvis er nødvendigt råbe, men en hvisken kan gøre det.

Noget der generelt har været set som “fyfy” gennem de senere år, er at blande guld og sølvsmykker. Da det generelt kan give et lidt rodet udtryk i stilen.

Ringe, halskæder eller noget helt andet?

Igen er det et spørgsmål om den ønskede udstråling. Man kan symbolisere en del forskellige ting alt efter hvor du vælger at bruge smykker – nogle steder er mere feminine end andre.

  • En ørering har i mange år været set som et mestendels feminint smykke, hvor der sågar har været symbolik i hvilket øre man havde øreringe i og det er heller ikke her, at den store fremgang i salget af smykker er.
  • Ligeledes har halskæden altid haft en specielt plads blandt religiøse, hvor man ofte ser et kors, Thors Hammer eller noget helt 3. med en religiøs betydning, det er ligeledes et sted hvor man har set “dog tags” og lignende militære smykker der symboliserer tilhørsforhold.
  • Ringene har traditionelt set haft en betydning i den ægteskabelige status, samt samfundsstatus, hvor man i gamle dage benyttede signetringe til at symbolisere status i samfundet, ved at kunne underskrive breve med netop disse.
  • Et armbånd har længe haft rodfæste i subkulturer, som eksempelvis grunge eller lignende, hvor læder har spillet en afgørende rolle.


Efterhånden har vi dog set et brud med ovenstående stereotyper og det er da også derfor at smykkesalget er stigende i 2019, hvor man nu kan bære hvad man vil, til hvilke lejligheder det skal være. Dette er blandt andet sket fordi man har set flere influencers bære rustikke og nordiske smykker.