Hundefoder – Hvad skal du kigge efter når du skal købe hundefoder?

Det kan være svært at vide, hvad man skal kigge efter, når man skal købe hundefoder til sin bedste ven. For det afhænger nemlig meget af ens hund, hvad alder har den? Har den nogle helbredsmæssige problemer? Her vil jeg blot liste to ting op, som du kan tage til efterretning næste gang du skal købe hundefoder.

Vælg hundefoder tilsætningsstoffer

Ligesom for mennesker, så er det heller ikke godt at din hund får for mange unødvendige tilsætningsstoffer gennem deres fodder, da du netop ikke ved – medmindre du har styr på dine E-numrene der er føjet til det pågældende tilsætningsstof, hvad hundefoderet indeholder. Det er selvfølgelig meget at slå E-numrene op på fødevarestyrelsen, hvor du kan finde informationerne om det pågældende tilsætningsstof, men det er langt lettere at holde sig langt væk fra det, hvis man ikke ønsker at bruge de mange timer til at slå det alle hundefoderets indholdsfortegnelser op. Men der er heldigvis også mange leverandører som udbyder hundefoder uden tilsætningsstoffer. Derfor er det ikke svært at finde hundefoder uden tilsætningsstoffer

Men bør man vælge hundefoder uden korn?

Der er kommet en række myter i forbindelse med korn i hundefoder:

“Hunde er kødspisere og kan ikke fordøje korn”

Hunde som vi alle nok ved nedstammer fra ulven som er kødspisere, hvilket får folk til at tro, hunde ikke kan fordøje korn. Men det passer faktisk slet ikke. Hunden har udviklet og tilpasset sig gennem generationer, hvilket gør at de faktisk kan fordøje op til 95% af det stivelse som kommer fra kornet.

“Korn er allergifremkaldende”

Dertil har der ikke på nuværende tidspunkt været noget undersøgelser, der har ledt til konklusionen, at hunde der får kornfrit foder skulle have en lavere sandsynlighed for allergi, eller at kornet i sig selv skulle være mere tilbøjelig til at fremprovokere et allergisk respons. Derfor er denne heller ikke noget belæg for denne påstand.

“Kornet er bare fyldstof i hundefoder”

Kornprodukter bidrager faktisk meget mere end man egentlig går og tror. Den giver hunden energi og mange essentielle ernæringskomponenter samt fibre, der er vigtige for hunden får en optimal fordøjelse.

Derfor vil det måske ikke være en fordel at købe foder uden korn.

Hvad skal du så gøre næste gang du skal købe hundefoder?

Men det kan være en jungle at finde frem til foderet til sin hund og der er mange forskellige meninger på området. Samtidig er der også rigtig mange gode foderprodukter tilgængelige på markedet. Derfor vil det bedste at gøre, når du skal købe hundefoder være at du søger rådgivning hos en forhandler, man kan stole på. Det kan muligvis også være din dyrlæge, da personen højst sandsynlig vil vide hvad der er bedst for din hund. Dyrlægen kender til din hunds omstændigheder og kan henvise dig til nogle produkter, der vil gavne din hund.

Ellers er der også en tommelfingerregel, som du kan se på om din hund trives – er din hund glad, er pelsen blank og er afføringen normal? Hunde er som sagt forskellige og kan have forskellige behov, derfor kan man ikke give det samme foder til alle sine hunde, da der vil være hundefoder der vil passe bedre til den enkelte hund end et andet. Det gør selvfølgelig ikke at det ene foder er dårligere end det andet.