Hvilke faktorer skal du se på når du skal vælge efterskole?

Når man står over for valget af hvilken efterskole man skal vælge, er der mange ting at tage højde for. Kombineret med det faktum at der er i skrivende stund er over 251 efterskoler du kan vælge i mellem, kan det hurtigt blive svært at tage en velovervejet beslutning. Herunder finder du oversigt over de ting vi mener du bør tage højde for, inden du vælger efterskole.

Hvilke fag tilbyder efterskolen?

De fleste efterskoler prøver så vidt muligt at ramme et bredt publikum i forhold til de fag de udbyder. Der skal gerne være noget for enhver smag, men der er også efterskoler som har gået efter at specialisere sig inden for nogen fag. Hvis du for eksempel er meget til sport, bør du undersøge mulighederne om der er nogen der har en idrætslinje. Ligeledes er det blevet meget populære at komme på en efterskole med international linje, da disse ofte tilbyder de meget eftertragtede cambridge igcse fag, som giver de studerende et højere niveau, til deres efterfølgende uddannelser.

Hvor ligger efterskolen?

En anden vigtig faktor er ligeledes beliggenhed. Hvis man er vant til storbylivet i København, kunne det måske være spændende at kigge på efterskoler i Jylland. Og omvendt hvis man er fra Jylland, måske man skulle prøve at komme til øerne. Husk også at tænke på transport tid, og hvor tit du gerne vil hjem på weekend i forhold til denne.

Pris:

Der kan være stor forskel på priserne på de enkelte efterskoler, og man bør derfor tage højde for dette. Der kan muligvis være tale om at man kan få tilskud, alt efter hvilken indkomst forældrene har.

Regler:

Læs altid efterskolens regelsæt. Der kan være punkter her, som du slet ikke finder relevante, som således kan få en negativ indvirkning på dit ophold.

Stemning:

Besøg altid en efterskole mens der er mange elever på skolen. På denne måde kan du få en god fornemmelse af hvordan stemningen er. Det er et af de steder hvor man ikke kan danne sig et indtryk, uden at have besøgt skolen, også gerne flere gange. Et tip kan være at kigge på efterskolernes sociale medier og se hvordan folk interagerer derinde.

Rejser:

Mange glemmer at kigge på hvor rejsedestinationerne på de enkelte efterskoler typisk går hen. Selvom det selvfølgelig ikke bør være hovedfokus, da det jo trods alt er ting som fagene der bør vægte mest, er det stadigvæk en faktor man bør kigge lidt på. Mange efterskoler tilbyder flere forskellige rejsedestinationer, hvor andre kun har en enkelt eller to.

Det var et kort overblik over væsentlige faktorer du bør se på inden du vælger din efterskole. Held og lykke med at finde den rigtige!