Hvor ofte skal man pleje sin hud?

altomhudpleje.dk

Det mest optimale for din hud er at blive plejet 2 gange om dagen. Med plejet menes der at din hud bliver renset og får efterfølgende creme på. Hvis du er vant til at gøre dette, så kan du med fordel opgradere og begynde at bruge toner, serum, øjencreme mm. Grunden til at det er vigtigt, at du plejer din hud om aftenen er for det første, at du skal have vasket din make-up af, så den ikke tilstopper dine porer. Dernæst bliver vi hver dag udsat for snavs, forurening og os i løbet af dagen og derfor er det vigtigt, at du får renset dette væk inden du kommer creme på. Hvis du kommer creme på din hud uden at have renset den først, så kan din creme ikke trænge ordentligt ind og du får derfor ikke det optimale ud af dine produkter. Huden regenererer sig selv om natten og derfor er det netop vigtigt, at den får noget pleje at arbejde med. Det gør også, at den har udskiller skidt om natten. Derfor er det igen vigtigt at rense din hud igen om morgenen inden du tager creme på. Det er altså hele tiden vigtigt at have en så ren hud som muligt – både for hudens skyld, men også for at din make-up ligger pænest muligt.

Ekstra pleje et par gange om ugen

Et par gange om ugen bør du gøre noget ekstra. Med dette menes der, at det er en rigtig god idé at eksfoliere huden to gange om ugen. Alt efter din hudtype kan du finde forskellige skrubs, som passer til din hud. Hvis du har sart hud, skal du passe på med at bruge en for grov eksfoliering. Eksfoliering er god og vigtig for alle. Dog er det ekstra vigtigt, hvis du har tør hud. Når man har tør hud, kan huden nemlig ligge sig i flager. Disse kommer ikke af ved at bruge dine almindelige renseprodukter. Det er døde hudceller, som ligger sig ovenpå huden og ligesom tidligere fortalt med skidt og snavs, så forhindrer disse også din hud i at trænge ordentligt. Du kan derfor opleve at du bruger de mest fugtgivende cremer og alligevel får din hud ikke noget ud af det, hvis der er en masse døde hudceller, som blokerer for cremen.

Vil du have flere tips?

Her var en kort forklaring af hvordan du bør pleje din hud. Hvis du vil have flere tips til både hudpleje og make-up, så kan du se mere her.