Hvordan plejer du babytænder? af Tandlæge København

Barnets første møde med tandlægen, sker allerede når barnet er mellem 1 og 2 år. Den kommunale tandpleje vil kontakte familien med henblik på at give råd og vejledning i mundhygiejne og tandpleje. De fleste børn vil blive indkaldt til undersøgelse inden, men barnet skal inden det 3 år altså har tilset tænderne. Den første gang i tandlægestolen har meget stor betydning for barnets fremtidige besøg på klinikken. Det er uhyre vigtigt at det bliver en god og behagelig oplevelse. Tandlægeskræk kan lagres i de allerførste år af barnets liv. Så forældrene der er med barnet, skal altså gøre sig umage for at gøre det til en sjov oplevelse.

Nogle forældre har gode erfaringer med at love og give belønninger for at være til tandlægen. Men husk at børn er forskellige og man skal passe på, at børnene ikke regner ud, at der skal ske noget ubehageligt, siden der bliver lovet gule og grønne skove.

Når tænderne vokser frem kan der fremstå nogle symptomer. Barnet vil højst sandsynligt savle mere end normalt. Lige der hvor tanden kommer op, vil tandkødet se helt hvidt ud og det vil være hårdt. Det er dog desværre ikke helt smertefrit for de små pus. Gummerne klør og er ømme. Det kan hjælpe at give barnet noget at bide i, fx en bidering der er kold fra køleskabet. Det lindrer smerten og kløen. Der kan også forekomme en kortere periode med feber.

Så snart tænderne dukker op, skal de børstes og med tandpasta, da det vil forebygge huller. Det er sjældent man ser huller i de første tænder, men det forekommer dog. Men man børster også for at vænne barnet til det langsomt. Det skal implementeres som en naturlig ting, der skal gøres 2 gange dagligt. Du skal bruge tandpasta der svarer til den mængde, der kan være på barnets lillefingernegl, så det vil jo sige meget lidt. Det kan være hårdt for babys mave, så pas på med mængden. Det er vigtigt man børster hele vejen rundt om tanden.

Børn går altid til tandlæge gratis indtil de er 18 år. Og det er hvad enten det er på en kommunal tandpleje klinik eller på en privat. Når man bliver voksen skal man selv ud og finde en tandlæge. Hvis man går op i pris, kan man tjekke Tandlæge København ud, her kan man få 3 tilbud på behandlinger helt gratis og uforpligtende. Det er nemt og bekvemt. Det er en helt ny service i branchen.