Hvordan strikning blev sejt igen

Fra 'ekstreme' strikkere, Instagram strikke grupper til strikkeklubber. Det er super hot for tiden og vi ser nærmere på hvordan et traditionelt håndværk blev mode igen.

Af alle traditionelle håndværk forbliver strikning den mest lastede med stereotyper i den offentlige fantasi. Mens bagning og havearbejde for det meste har sig for tilknytning til 'kvindearbejde', fremkalder strikning for den gennemsnitlige person stadig billeder af en ældre kvinde, der sidder i en gyngestol eller i en kreds af sine jævnaldrende og strikker. Faktisk beskriver denne demografiske kun en brøkdel af verdens strikkesamfund, der er blomstret op i det 21. århundrede. Som et kreativt hobby med terapeutiske fordele har det vist sig at være en trendaktivitet i livet under lockdown for mennesker i forskellige aldre og baggrunde. Og for nylig er strikning også kommet til mode korrekt takket være en ny generation af designere, der omdanner den 'gammeldags' praksis til en high-fashion kunstform.

Med tiden på hænderne vender folk - mænd, kvinder og børn - til strikning. Eksperter er enige om, at strikning er en stor stressreducerende faktor, der fokuserer din opmærksomhed på den aktuelle opgave og resulterer i noget håndgribeligt, du kan være stolt af. Siden koronavirussen er salget af strikkegarn steget mere end 75% ugentligt. 

Spørgsmålet er om det vil dø ud eller forblive populært.

Det er stadig meget populært og endda praktiseret af berømtheder som Madonna og Julia Roberts, for at give styrke til dets popularitet. For mig er det en meget meditativ kunst, og i den skøre verden, vi lever i, er det ikke kun rart at have en form for meditation, men at have en form for meditation der producerer noget som jeg enten kan bruge selv eller give som en gave.