Hvorfor en Border Collie ikke er den typiske familiehund

En border collie har et fantastisk sødt udseende, og et imødekommende væsen. Men det er en arbejdshund, og en ivrig en af slagsen. I denne artikel vil vi se på, hvorfor den typiske familie ikke bør vælge en, border collie som familiehund. Men først lidt baggrund.

Hyrdehunde er blevet opdrættet i England i næsten to tusinde år, og Collies, som kelterne kaldte dem, hvilket står for trofast og nyttig, delte sig i mange racer heraf Border Collie. Ved de mange års opdræt har man vendt Colliernes jagtinstinkt til et arbejdsinstinkt.

Deres lyst til at drive får, og kvæg sidder derfor så dybt i dem, og denne lyst til at arbejde og være nyttig er specielt stor i Border Collieracen. Dertil kommer, at de har et stort energiniveau, det kræver nemlig en stor del energi at drive får i de bakkede landskaber mellem England og Skotland.

En border collie kræver plads og leg

Border Collie er en udehund, og ikke en hushund, der kan være indenfor i kvarte eller halve dage. De kræver meget plads og frirum til at bevæge sig på. Der skal leges med dem, eller de skal have fysiske og psykiske opgaver til at stimulere dem. Og helt overordnet set, har de bare et enormt behov for at motionere meget hver evigt enig dag!

Mener du, at en Border Collie er hunden til jeres familie, skal du vide, at det vil kræve en fokuseret indsats med hundetræning i en tidlig alder, ja, fra de er små hvalpe. En Border Collie er lærenem og lydig, men der skal meget træning til for at give hunden det bedste fundament fremover. En Border Collie som ikke bliver oplært og stimuleret, kan meget nemt gå en og blive en stædig og destruktiv hund.