Hygge-sæsonen er på vej!

Det er for alvor blevet efterår og vejret er blevet mere gråt og koldt. Det betyder på den anden side også at hyggesæsonen for alvor begynder, hvor man typisk opholder sig mere indendøre med brætspil med familien og sofahygge foran tv’et. Man kan også med rette så småt begynde at se frem til den kommende juletid, hvor i sær december måned er en af danskernes absolut ynglingsmåneder. Men hvad kan man gøre for skabe så meget hygge som muligt? Det vil denne korte artikel forsøge at give et par bud på.

Et forslag til at hygge sig ekstra meget på en grå søndag i sofaen med sin bedre halvdel kunne f.eks. være med det velkendte Snug Rug Tæppe, der både har ærmer og lommer i et blødt fleece materiale. Et Snug Rug Tæppe er både varmende og blødt, så det er rigtig behageligt at have over sig, mens man sidder og hygger sig. Ærmerne gør at tæppet ikke glider ned, og så kan man passende bruge lommerne i tæppet til at holde sine snacks eller fjernbetjeningen med! Personligt har jeg selv købt et Snug Rug tæppe til min kæreste og hun elsker simpelthen at tage den frem til filmaftenerne her i de koldere tider. Et bonus tip ved Snug Rug Tæppet er, at man ganske let kan smide det i vaskemaskinen og derefter tørretumble det, så bliver tæppet efterfølgende ekstra blødt og fnugger næsten ikke. Du kan se et eksempel på det Snug Rug Tæppe som jeg har købt til min kæreste her: Snug Rug Tæppe.

Et andet forslag til hygge-sæsonen kunne være at anskaffe sig et Storm Glass, som med sin krystallignende væske på mærkværdigvis kan hjælpe med at forudsige vejret. Det fungerer derfor lidt som en vejrstation, hvor væsken i glasset ændrer sig i takt med, hvordan vejret vil blive. Man kan derfor bl.a. bruge glasset til at vurdere om der kommer sne eller regn og så bliver man også klogere på, hvor meget tøj man skal have på om morgenen! Derudover fungerer Storm Glass også godt som en pyntegenstand, da den faktisk er ret flot af udseende.

En fun fact om Storm Glass er, at det ikke er en ny opfindelse, men noget der har eksisteret i flere hundrede år. Charles Darwin brugte lignende metode på hans skibsture i slutningen af 1800-tallet, mens han rejste rundt ud for Ecuadors kyst i sin rejse efter at dokumentere nye dyrearter og udvikle sine evolutionsteorier. Her havde han en lidt anden model, men brugte også en væske i en glasbeholder til at se, om der skulle komme storm eller roligt vejr. Denne information kunne han bruge til at vurdere om det var en god ide at sejle videre eller om de burde søge mod kysten og land. Du kan se et eksempel på, hvordan et nymoderse Storm Glass ser ud her: Storm Glass.

Jeg håber disse indslag har givet inspiration til, hvordan man kan skabe mere hygge her til den kommende vintersæson og hvordan man kan holde øje med, om vi skulle være så heldige at få lidt sne i år!

Kommenter endelig jeres tanker eller erfaringer på mine forslag eller kom med jeres bud på andre ting, som i synes er hyggelige!

Skrevet af
Thomas Søby.