Imødekom dine problemer

Har du problemer, som du har svært ved at indse eller snakke om? I dag er der rigtig mange mennesker, der går rundt og bliver udfordret. I nogle tilfælde er de udfordret ubevidst eller også går de med udfordringerne selv. Det er langt fra anbefalelsesværdigt. De fleste småproblemer og udfordringer i hverdagen kan forsvinde, blot ved at snakke om dem.

Indse dit problem

Det er vigtigt, at du indser, at du er udfordret og har problemer. Det kan være små som store problemer, men det vigtigste er, at du indrømmer over for dig selv, at du har disse problemer. Hvis du ikke indser, at du har problemer, kan du risikere at overbelaste dig selv og så kan du først risikere, at det går galt for dig. Måske kan det ende i stress. Anerkend dig selv, selvom du indser, at du har problemer og tænk på, at du ikke er alene! Alle mennesker går med deres egne udfordringer, så du skal ikke føle dig forkert af den grund.

Tal om det

Når du har indset dit problem, er det vigtigt, at du ikke går og holder det for dig selv. Hvis du gør det, vokser det sig bare større og kommer til at fylde mere i dit hoved og i din hverdag. Vær derfor god til, at sætte ord på dine tanker og følelser og få talt ud om det. Find en person, som du føler dig tryg ved og kan stole på og få snakket med personen om det. Det kan være en ven, mor, partner eller en helt fjerde. Føler du dig ikke tryg eller tilpas ved at tale med en nær person om det, er der også mulighed for at tale om det med eksterne. Her vil en psykolog være et godt bud. I lang tid har dét at gå til en psykolog været et tabu, men sådan er det heldigvis ikke mere. Rigtig mange mennesker gør det og mange anbefaler det til andre – og mener faktisk, at alle kunne have godt af en samtale med en psykolog.

Hvis du godt kunne tænke dig, at prøve at have en samtale med en psykolog, er det muligt! Der findes efterhånden mange psykologer og mange har specialer, så de er specialister i noget forskelligt. Der er for eksempel den dygtige og anerkendte psykolog i København: Cektos – Center for Kognitiv & Metakognitiv Terapi. Dette center har især fokus og speciale i kognitiv og metakognitiv terapi. Centeret er ejet af den anerkendte psykolog Pia Callesen. Besøg deres hjemmeside her