Kan du heller ikke huske hvordan man regner procent?

Det fleste lærer det meste matematik i grundskolen og nogle i gymnasiet. Her får man styr på alle de basale regneregler og på de mere komplekse begreber.

På baggrund af hvor god man var i skolen, er der også forskel på, hvor godt man forstår alle de grundlæggende regler. Nogle lærer dem aldrig, andre har glemt dem i gymnasiet og nogle få kan huske dem hele deres liv.

For eksempel er procentregning noget af det, som mange har svært ved når de bliver ældre, fordi de ikke holder det ved lige. Det kan være frustrerende, når man står også handler ind og for eksemepl skal regne en rabat ud. Dette er kun et eksempel på, hvornår kan har brug for at regne procent i hverdagen.

Sådan kan du nemt regne procent

Står du for eksempel med en procentandel, samt et helt tal og vil vide hvad procentandelen udgør af det hele tal er der faktisk en utrolig nem måde på at gøre dette. Du tager faktisk bare procentandelen i decimaltal (dvs. 20% = 0.20) også ganger du det med det hele tal.

Har du derimod to tal, hvor du gerne vil finde procent stigningen mellem de to tal er det en smule sværere. Men bare rolig det er nemt og lære, hvilket jeg viser dig nu. Det du gør er, at trække det lille tal fra det store tal, hvor du i dette tilfælde gemmer svaret som x. Herefter dividerer du x med det mindste tal også til sidst ganger med 100. Så får du den procentstigning, som der er mellem de to tal. Du kan også bruge denne metode til at finde et procent fald, blot ved at bytte rundt på tallene.

Hvis du ikke selv har lyst til at regne procent kan du også bruge nogle af de onlineværktøjer, som er til rådighed. Dette kan gøre arbejdet meget nemmere fordi, at værktøjet kan lave arbejdet for dig. Du kan nemt finde en procent regner helt gratis og tilgængeligt på nettet ved blot at søge på procentregner på nettet.

Tak for at du læste med

Mange tak for at du læste med.

Jeg håber du kan bruge indholdet til noget og at du fik opfrisket dine procentregneregler.

Selvom du ikke kan huske de formler, som jeg viste i artiklen, håber jeg du vil overveje at finde et onlineværktøj, da det kan være meget behjælpeligt.

Hvis du har nogle spørgsmål til artiklen, kan du skrive dem nedenfor, også vil jeg forsøge at vende tilbage.