Kan jeg optage et lån uden om banken?

Har du brug for et lån til boligkøb eller friværdien, men har banken sagt nej, så læs med her. Der kan være mange årsager til, at banken siger nej. Ofte skyldes det uheldige omstændigheder i ens liv, som f.eks. skilsmisse eller andre større ændringer i livet. Hos Vexa hjælper vi rigtig mange videre med deres boligdrømme. Vi tilbyder attraktive ejendomskreditlån mod sikkerhed i fast ejendom.

Hvad er et ejendomskreditlån?

Et ejendomskreditlån (også kaldt et pantebrevslån) adskiller sig fra almindelige banklån og realkreditlån, idet det formidles via selvstændige boligkreditformidlere og ejendomskreditselskaber. Altså ikke igennem banker og realkreditinstitutter, som ofte formidler mange af de lån, vi optager. Et ejendomskreditlån er kendt for at have gennemskuelige lånevilkår og kan både bruges i forbindelse med lån til boligkøb og lån i friværdien i en eksisterende bolig.

Lånene finansieres af investorer, og dermed er ejendomskreditselskaber ikke underlagt helt så stram regulering som bankerne.

Læs mere om ejendomskreditlån

Hvem låner uden om banken?

Hos et ejendomskreditselskab som Vexa er der typisk to forskellige former for kunder. Der er dem, som ønsker at låne penge til et boligkøb, og så er der dem, der ønsker at optage et lån i deres nuværende bolig.

Lån til køb af bolig
Har du behov for ejendomskreditlån til at købe en bolig, skal du normalt lægge mindst 5% af købesummen i udbetaling. Det vil sige, at koster ejendommen 1.000.000 kr., vil din udbetaling være 50.000 kr. I enkelte tilfælde er det dog også muligt at have en mindre udbetaling.

Lån i boligens friværdi
Har du behov for at låne til renovering af din bolig, til omlægning af gæld eller andre formål, så er det også muligt med et ejendomskreditlån, hvis du har en friværdi.

For at kunne låne i boligen skal boligens værdi være højere end den eksisterende gæld, der er i boligen. Har boligen en værdi på 1.000.000 kr., og er der gæld på 500.000 kr., så vil din friværdi være 500.000 kr. Du vil typisk maksimalt kunne belåne op til 95% af boligens værdi.