Her køber du smukke unikasmykker.

Når du bestiller smykker online kan du nemt blive skuffet over indholdet i pakken du modtager. Smykker skal altid helst ses, røres og føles inden man køber og så er det lidt sjovere at have noget ingen andre har, end noget der er massefremstillet på en fabrik i Østen.

Hos guldsmeden kan man både se og røre, men er man til nogle mere spændende smykker er der over hele landet, specielt i sommermånederne gode kunsthåndværkermarkeder med flotte unikasmykker. Om det er i Skagen på Vor Frue plads eller Beddingen på Hundested havn er der altid mange flotte smykker at komme efter, oftest til en rigtig god pris, da det er designeren selv der sælger dem, helt uden fordyrende mellemled.

I sensommeren når udendørsmarkederne slutter, starter indendørs arrangementerne. Her er de danske stenmesser et rigtig godt sted at købe smykker. På Stenmessen København, der er skandinaviens største sten- og smykkemesse er der et rigt udbud af smykkedesignere repræsenteret blandt alle de spændende sten, fossiler og mineraler.

Både danske og udenlandske smykkedesignere udstiller på sten- og smykkemessen og man kan gå rundt længe mellem de mange stande og nyde det flotte udvalg af håndlavede smykker.

Der er smykker for enhver smag, så om det er klassiske smykker med sølvindfattede facetslebne aquamariner eller mere moderne smykker i rav og træ man er til, er det repræsenteret på messen. Ligeledes er der noget for enhver pengepung og der er virkelig penge at spare ved at købe direkte hos designeren. Eksempelvis kan man købe ravsmykker til rigtig gode priser hos udstillerne fra de Baltiske lande og smykker med flotte smykkesten hos udstillerne fra Indien og Afghanistan. Danske smykkedesignere har naturligvis også virkelig smukt designede smykker at byde ind med.

Stenmessen København der afholdes i Gladsaxe hallerne hvert år, den anden weekend i september er en af flere stenmesser herhjemme. Stenmesserne afholdes i alle landsdele, blandt de andre nævneværdige messer er messen i Hasselager udenfor Aarhus og messen i Aarup knap 20 minutter fra Odense. På Sjælland afholdes udover messen i København, en mindre stenmesse i Næstved.

Årets første og største stenmesse er messen i København/Gladsaxe og udover unikasmykker kan man som skrevet også opleve et kæmpestort udvalg af smukke sten og mineraler, smykkematerialer og tilbehør til smykkefremstilling. Der er desuden arbejdende værksteder og særudstillinger med skiftende temaer fra år til år.

Lad dette være en opfordring til at glemme de kedelige masseproducerede smykker og i stedet ta´ud og se og røre ved smykkerne inden du køber. De fleste smykkedesignere kan ligeledes tilpasse smykkerne, enten på stedet eller hjemme på værkstedet, så er du sikker på at få noget der passer lige præcis til dig.

Velkommen til Sten- og smykkemessen 2015!