Konkurrencer på nettet

Antallet af konkurrencer på nettet er stigende. Forbrugerne finder det i stigende omfang interessant at deltage i det store udvalg af konkurrencer, hvor præmierne kan være så forskellige som husholdningsartikler, en ny bil, rejser, ferieophold og den nyeste elektronik. I denne artikel finder du information om, hvordan du deltager i disse konkurrencer, hvilke faktorer du bør være opmærksom på samt hvilke sider du med fordel kan anvende.

Hvordan deltager jeg?

Ofte er det gratis at deltage i en online konkurrence. Rent økonomisk kræves der altså ikke noget af dig. Derimod er kravene som regel, at du oplyser navn, adresse og e-mail. Navn og adresse bruges dels til at identificere dig som deltager, dels som modtageradresse for en eventuel præmie. Ofte får du svar på, hvorvidt du har vundet via e-mail. Et krav for deltagelse i en given konkurrence er typisk også, at du modtager nyhedsbreve fra den pågældende udbyder af konkurrencen (se nedenstående afsnit ‘Hvad bør jeg være opmærksom på?’).

Et led i konkurrencerne kan også være spørgsmål, der relaterer sig til emnet. Ofte skal du svare på spørgsmål vedrørende energiforbrug, telefoni, julen eller lignende alt afhængig af udbyder og årstid. På den måde kan organisationerne indsamle viden om potentielle kunder samt skabe underholdning for deltagerne. Spørgsmålene kunne også have det formål at indsamle oplysninger omkring din adfærd/mening vedrørende den pågældende organisation.

Hvad bør jeg være opmærksom på?

Når du deltager i konkurrencer på nettet er det vigtigt, at du tager visse forholdsregler. Først og fremmest kan du sikre dig, at siden der viser konkurrencerne er pålidelig og reel. Dernæst bør du, ved deltagelse i konkurrencerne, være opmærksom på betingelserne. Det er aldrig smart at opgive betalingsoplysninger eller lignende private oplysninger – hold dig til navn, adresse, e-mail og evt. telefon. Vær desuden opmærksom på hvorvidt du giver virksomheden eller organisationen lov til at kontakte dig. Ofte er der felter, der i forvejen er afkrydset. Det er her vigtigt, at du har øje for, om du tilmelder dig et abonnement – for så er konkurrencen ikke længere gratis. Er det et krav at acceptere modtagelse af nyhedsbreve, som du ikke er interesseret i, så kan du ved modtagelse af første nyhedsbrev blot afmelde tjenesten igen, hvilket i langt de fleste tilfælde er problemfrit. Som en helgardering kunne du med fordel anvende en sekundær e-mail adresse, således at din private mail ikke generes af eventuelle nyhedsbreve.

Gode links

Hvis du er på udkig efter gode, reelle hjemmesider, der tilbyder sikre konkurrencer, så kan du med fordel besøge følgende sider:

Her finder du konkurrencer med præmier indenfor alle kategorier. Der er derfor adspredelse og muligheder for gevinster til alle typer.