Lån til erhvervsejendom – værd at vide

Er du virksomhedsejer og ønsker du lån til erhvervsejendom så læs med her.

Ønsker du at købe fast ejendom til brug for din virksomhed eller som investering? De fleste banker og pengeinstitutter yder erhvervslån mod pant i erhvervsejendommen eller anden fast ejendom.    

Mange iværksættere er vante til et hurtigt tempo og fleksibilitet i hverdagen for at komme fremad og skabe vækst. Her stemmer hastighed og fleksibilitet i forhold til lånehåndtering i bankerne ikke altid overens med iværksættertempoet. Står du og vil søsætte et projekt nu og her, kan der være tid at spare ved at gå uden om banken og benytte et alternativt finansieringsselskab. Flere af disse er specialister i netop ejendomsfinansiering. 

Sikkerhed i fast ejendom 

For at blive bevilliget et lån, kan du stille sikkerhed til finansieringsvirksomheden ved at give pant i den købte bolig. Typisk oprettes lånet som et pantebrevslån, hvor pantebrevet er det juridiske dokument. Pantebrevet dokumenterer, at du (låntager) har givet finansieringsselskabet (långiver) pant i din ejendom. 

Med sikkerhed i den købte bolig, får långiver en god sikkerhed og lånet anses som mindre risikabelt. Derfor kan du være heldig at kunne låne op til 100% af ejendommens handelsværdi. 

Overvej låntype 

Ved en investering i erhvervsejendom, bør du gøre dig samme overvejelser, som med generelle lån. Skal du vælge fast eller variabel rente? Afdragsfrihed eller afdrag? Hvor stor skal den månedlige ydelse være og hvor lang løbetid skal lånet spænde over? Din virksomheds stadie og den ejendommens type, du investerer i, er afgørende for, hvilke valg du bør træffe. Det sted du optager lånet, kan guide dig i forhold til, hvilke løsninger, der passer bedst til dine behov.   

Undersøg lånemarkedet 

Hvad enten du er nyopstartet iværksætter eller gammel i gårde, når det gælder investeringer i erhvervsejendomme, bør du undersøge lånemarkedet. Et nej fra banken er ikke ensbetydende med knuste drømme. Dine ønsker om erhvervslokaler kan sagtnes realiseres. Pantebrevslån eller lån i friværdi stiller en god sikkerhed for den långiver, du kontakter. Ikke alle finansieringsselskaber er lige så firkantede som bankerne. Så las dig ikke slå ud af et nej fra banken – undersøg lånemarkedet.