Mercedes-Benz E-klasse Eksteriør

Mercedes-Benz E-klasse biler består af en masse moderne og stilrent eksteriør. Hvis du køber en af de nye biler fra E-klassen (med undtagelse af E 200), få du blandt andet en AdBlue-tank med større kapacitet. Kapaciteten er på hele 25 liter, og det øger bilens rækkevidde, før den næste gang skal fyldes op med NOx-reduktionsmiddel. Den ekstra store beholder gør dog, at volumen af bagagerummet bliver reduceret med 20 liter.

Udover AdBlue-tanken kan man også få opvarmede sidespejle med til alle Mercedes-Benz’ biler fra E-klassen. Spejlene er lakeret i bilens farve og er elektrisk indstillet fra kabinen. Spejlene kommer med konvekst glas og integrerede blinklys. Hvis temperaturen er lav udenfor, mens man kører bil, kan bilerne opvarme de duggede eller tilisede ruder automatisk. Dette foregår i 10 minutter, mens motoren kører. Begge sidespejlene kan indstilles elektrisk fra førersædet, så man ikke behøver at rulle vinduerne ned og blive udsat for den isnende kolde luft for at afdugge ruderne. Bilens elbagruder med tidsstyring sørger ligeledes for, at man får klart udsyn bagtil. Hvis der forekommer dug eller is på bagruden, vil varmen i bagruden sørge for at fjerne duggen eller isen helt, så du kan køre videre uden komplikationer. Tidsstyringen i bilens bagrude sørger for at tilpasse varmeperioden i forhold til udetemperaturen og den hastighed bilen holder.

Hvis man kører i regn, er E-klasse bilerne udstyrede med elektronisk styrede regncensorer, der gør det mindre anstrengende og irritabelt at køre i det dårlige vejr. Det innovative system registrerer selv, når ruden er våd, og når intervalviskningen er aktiveret, sørger det automatisk for, at vinduesviskerne visker i den rette frekvens, der bliver udmålt alt efter, hvor meget nedbør der er, og hvor våd ruden er. Hvor chaufføren før i tiden selv skulle sørge for at ændre frekvensen på sine vinduesviskere, overtager den indbyggede censor nu opgaven om, hvornår der skal skiftes mellem enkelt viskning og konstant viskning. Censoren er placeret ved en område, der er opvarmet. Derved sikres det, at den fungerer konstant, også selvom der bliver dannet is eller kondens omkring censoren. Vinduesviskerne i forruden indeholder en tip-/viskefunktion, der kører vinduesviskerne en enkelt gang hen over forruden, hvis man blot skal fjerne fugt eller lignende fra forruden.

Alle bilens ruder er varmedæmpende og grøntonede, der dermed reducerer varmeindstråling i bilen, som ruder med almindeligt glas ellers ikke ville have gjort. Derved behøves der ikke så meget energi til at holde den ønskede temperatur i bilen til hver en tid. Læs mere om ekstraudstyr til Mercedes Benz E-klassen her.