Min sidste vilje

De fleste af os har prøvet at stå i en situation hvor vi har måtte sige farvel til en af vores pårørende. Mange spørgsmål rejser sig når vi siger farvel til vores kære, specielt hvis vi ikke nåede at sige ordentligt farvel. Man ønsker at deres sidste rejse herfra skal ske i deres ånd og efter deres ønsker. Men måske nåede du aldrig at høre om disse ønsker? ‘Min sidste vilje’ er et dokument man kan udfylde, hvis man ønsker at vejlede dem man efterlader, den dag man skal væk herfra. ‘Min sidste vilje’ er et skridt på vejen til afklaring omkring hvordan du ønsker din sidste afsked skal forløbe, men også en hjælp til dine pårørende. Vi anbefaler at dokumentet udfyldes mens du sidder sammen med familien eller en god ven.

Hvordan tackler man sorg?

 1. Snak med venner og familie
  Sorg kan ramme uventet og derfor er det vigtigt at du har nogle venner eller familiemedlemmer tæt på, som du kan tale med når du føler dig nedtrykt. Det er en god ide at være ærlig omkring hvad du har brug for og hvad du ikke har brug for. Dermed hjælper du dem til at forstå hvordan de skal forholde sig til situationen og hvordan de kan hjælpe dig med at komme videre.
 2. Tag den tid du har behov for
  Sorg fylder meget, men lad den ikke tage al din tid. Sørg for at foretag dig nogle aktiviteter i løbet af dagligdagen, så du kommer på nogle andre tanker. Tal eventuelt med nogle der har prøvet det før, da de sikkert har nogle gode råd.
 3. Gå til din læge
  Hvis du efter længere tids sorg ikke føler at du kommer videre, kan det være fornuftigt at besøge din læge. Din læge kan vurdere om der skal noget til, for at du kan komme videre og dermed tackle sorgen anderledes.
 4. Vær fleksibel
  Forsøg at find noget der kan aflede dig, men accepter samtidig sorgen. Selvom sorgen fylder meget, er det vigtigt at du også giver plads til glæder. Du tager selv et aktivt valg om at forsøge at komme videre, og dette kan bl.a. lykkedes ved opretholde sit hverdagsliv, job, fritidsaktiviter osv.
 5. Vær tilstede
  Mange lukker sig inde i sig selv, når de forsøger at håndtere sorg. Man skal dog være forsigtig med at trække sig for meget tilbage, da man til sidst kan føle sig så omskåret fra ens omgivelser, at det bliver endnu sværere at overkomme sorgen.
 6. Tal om den afdøde
  Det kan være hårdt at tale om den afdøde, fordi man kan komme til at savne dem endnu mere og ønske de stadig var her. Tal om tiderne fra mens de var her, og om alle de gode minder der er derfra. Dermed mindes man alle de gode tider og alt det positive den afdøde bidrog med. Det er vigtigt at få positive tanker og minder på banen, da det kan bidrage til håndteringen af sorgen.

Hos Bagsværd Begravelsesforretning bistår vi dig gerne i forbindelse med at udfylde dokumentet ‘min sidste vilje’. Vi hjælper jer igennem den svære tid og er der når de vanskelige valg skal træffes, og vi tager også hånd om dine pårørende. Vi kan hjælpe dine pårørende med at komme igennem processen efterfølgende og råde dem til hvordan de tackler sorgen. Kontakt os idag, hvis du har spørgsmål til begravelser, bisættelser, din sidste vilje mv.