Når Tabuer bliver til trends

I mange år, har det at gå med paryk og toupé været tabu – Hvordan ser det så ud i dag?

Når tabuer smuldrer

Der er ikke noget at sige til, at der stadigvæk tænkes på parykker, som noget der blæser af, når du kommer ud i stormvejr. Der er ikke blevet gjort meget fra mediernes side, for at lave om på det billede, så hvordan kan du så vide at det ikke hænger sådan sammen mere?

Der er sket meget siden en paryk eller toupé var noget som blæste af, når det kom ud i stormvejr. I dag er der flere løsninger, hvor både tape, og lim er noget der arbejdes med.

Et af de tabuer vi oplever til dagligt, er først og fremmest med mænd, der gerne vil have lavet mere hår. Vi har oplevet et stort skred i det, hvor der for år tilbage måske kom en enkelt herre, her og der. Nu får vi flere forespørgsler hver uge, om hvordan de sikrer sig, at det er det rigtige valg, at få mere hår.

Mænd og mere hår

Hvad oplever vi når mændene gerne vil have lavet mere hår? Det er meget forskelligt, og derfor er der ikke bare et svar på det spørgsmål. Det kan ofte have noget at gøre med høje tindinger, og vigende hårgrænse.

Mange mænd tænker meget over hvad en potentiel kæreste vil sige, hvis de er i det yngre segment. Her kan vi kun fortælle, at den oplevelse vi har med det udelukkende er positiv respons.

Når det i dag kan lade sig gøre at få lavet meget forskelligt, for at gøre noget ved sit udseende, bliver det også mere og mere almindeligt for mænd at gøre noget ved deres hår.

Det er en proces igennem livet

Noget af det vi ofte støder på, er de fordomme, der stadigvæk hænger ved. At det er let at se at det er en toupé, man har på. Her er løsningerne blevet så gode, at det ikke er rigtigt. Vi har flere der kommer tilbage til os, og fortæller, at de ikke har fået en eneste kommentar om at det ligner en toupé.

Når det går op for dem, begynder de faktisk ofte selv at fortælle omverdenen, at de bruger det. For os handler det om at hjælpe den person, det sted i livet de er, med at have mest mulig livsglæde, livskvalitet og at de er glade for deres udseende.

Tabuet, der ikke er smuldret endnu

Der er dog ingen tvivl om, at det tildels stadigvæk er et tabu at tale om det med parykker. Der er dog flere som gør et stort stykke arbejde for at fjerne tabuet fra det.

En af dem, er Josefine Valentin – der meget åbent fortæller om det at bruge paryk. Det er noget vi er glade for, for det er nemlig med til at fjerne tabuet. Jo flere der åbent taler om det jo bedre. Vi får også flere og flere mænd, der åbent taler om det valg de har foretaget, og en af dem er selv frisør. Det er Dennis Ertmann.

Vi gør hvad vi kan for at være med til at knuse tabuerne – men vi kan ikke gøre det uden alle vores kunder, og den måde de bruger vores produkter på. Derfor vil vi gerne sige stor tak til dem også.

Vil du vide mere om dine muligheder, er du mere end velkommen til at kigge her på siden – læs mere om parykker og toupeer her