Nye urbane cykelbaner vinder ind

Pumptrack i Houlkær ved Viborg udført af Falle’s Sti- og Sporbyg, 2020

Rundt om i det ganske danske land, popper der flere og flere cykelanlæg op i både de større byer men også i lokalsamfundene. Disse cykelbaner går under betegnelsen Pumptracks, og er i alt sin almindelighed en cykelbane, hvor det gælder om at bruge sin krop og motorik, til at pumpe fart i sin cykel. Når der er fart i cyklen, kan der hoppes, rulles og udføres flotte spring.

Alle kan være med

Disse pumptracks er for alle, lige fra nye på to hjul, til de garvede og entusiastiske BMX’ere og mountainbikere. Det er en fantastisk måde at få pulsen op, og nemt at gå til. Banerne udføres i forskellige slags, så en pumptrack er aldrig ens. Derudover anlægges de i forskellige materialer, lige fra almindelig jord, til grus, stenmel og de mere eksklusive i asfalt. En bane i asfalt tilbyder naturligvis langt mere fart, end en i jord, samtidig med at den kræver væsentlig mindre vedligeholdelse.

Nedenfor her, kan du se en video af åbningen fra Houlkær Pumptrack, som er lavet i asfalt af Pumptracks.dk.

Åbningen af Houlkær Pumptrack 2020.

Anlæggelse af en pumptrack

Det tager ofte 4 til 6 uger af anlægge en almindelig størrelse pumptrack, alt afhængig af belægning og størrelse. Det er klar at en asfalt bane tager længere tid at anlægge end en jordbane, fordi der er flere elementer i processen. Simple baner kan ofte etableres af frivillige ildsjæle, men de mere professionelle og holdbare baner bør erhverves gennem et firma som specialiserer sig i at lave pumptracks.