Online-lån: fordele og ulemper

Det er blevet mere og mere populært at låne penge på internettet. Disse online-lån er nemme, hurtige og ganske enkle at optage. Der findes allerede en lang række af låneudbydere og nye dukker konstant op. Online-lån, kviklån, forbrugslån, minilån – kært barn har mange navne, men overordnet set er disse lån de samme. Med disse lån kan du låne lige netop det beløb, som du har behov for og bruge dem på lige det, du vil. Det kan gøres via en computer, tablet eller smartphone. Det kræver derfor kun internetadgang samt et gyldigt NemID til at underskrive låneaftalen elektronisk. Der er både fordele og ulemper ved disse lån, som du ansøger om og optager på internettet. Læs med her og bliv klogere på online-lån.

Fordele ved et online-lån:

Med et online-lån kan du bruge de lånte penge på lige netop det, du ønsker og har brug for. Hos de fleste udbydere skal du ikke stille sikkerhed for lånet, og står derfor ikke til ansvar for, hvad pengene skal bruges til.

Nemt og hurtigt

Der er flere fordele forbundet med disse online-lån. Først og fremmest er det en hurtig og nem måde at låne penge på. Du klikker blot ind på internettet. Hos udbydere som eksempelvis Zaplo.dk tager låneansøgningen kun ganske få minutter, og du vil i løbet af 10 sekunder få svar på, om du er godkendt til lånet. Hvis du bliver godkendt, vil du have pengene stående på din bankkonto i løbet af 1-2 hverdage. Du underskriver låneaftalen med dit NemID, som er en nem og sikker måde at begå sig på på internettet.

Du sparer tid

Du sparer en masse tid ved at optage lånet online. Først og fremmest skal du ikke til at gå ned i banken og arrangere et møde med din bankrådgiver. Online-lånet kan du optage hvor som helst og når som helst. Derudover undgår du at bruge en masse tid på at indsamle og gennemgå diverse dokumenter, som er relevante i forbindelse med lånet.

Ulemper ved et online-lån:

Lige såvel som der er en række fordele ved et online-lån, er der også en række ulemper. Ulemperne hænger i bund og grund sammen med fordelene. Det kan være en ulempe, at du ikke skal stille sikkerhed ved et lån. Hermed løber låneudbyderen en større risiko, hvorfor lånets rente som regel er relativ høj. Det kan derfor hurtigt blive et dyrt lån for dig at optage. Det kan dermed også sætte dig i en dårlig økonomisk situation, som kan være svær at komme ud af igen. 

I og med låneansøgningen er let og hurtig, kan det også friste i højere grad til at optage et lån. Det kan derfor være en handling, som ikke er tænkt ordenligt igennem. Når du ønsker at optage et lån, er det derfor vigtigt at beregne, hvor stort et beløb du kan tilbagebetale om måneden, for at finde netop det lån, der passer bedst til dig.

Krav til låneansøgere

De mange låneudbydere på internettet stiller en række krav til dig som låntager. Som udgangspunkt skal du være fyldt 18 år. Størstedelen af de mange låneudbydere kræver dog, at du er minimum 20 år, før du kan få lov til at optage et lån hos dem.

Derudover stiller størstedelen krav til, at du ikke er registreret i hverken Debitor Regisret eller RKI. Du skal for det meste også have en fast indtægt, så udbyderne kan sikre bedst muligt, at du er i stand til at betale lånet tilbage.