Polske håndværkere er bedre end du tror

Lad dig ikke skræmme af fordomme

Polske håndværkere har fået et dårligt ry blandt danskere, og det er måske ikke helt uden grund. For ofte bliver de helt forkerte kandidater hyret til de helt forkerte opgaver – og så er det klart, at resultatet og dermed feedbacken bliver meget skuffende.

Der er masser af gevinst at hente i polske håndværkere, men det kræver, at man ved, hvad man laver, når man skal udvælge de dygtige byggemænd, der skal styre opgaven.

Hvordan udvælger man polske håndværkere?

Først og fremmest er det vigtigt, at du er helt klar på, hvad opgaven drejer sig om, hvor stort omfanget er – og hvor du vil hyre dem fra.

Der findes efterhånden masser af dygtige, selvstændige polske håndværkere i Danmark, men de kan være svære at finde frem til, medmindre man har en god anbefaling i baghånden fra en bekendt. Derfor kan det være nødvendigt at ty til specialiserede rådgivere i polsk arbejdskraft.

Her har vi heldigvis en masse dygtige vikarbureauer i Danmark, som kan hjælpe med netop dette. Et vikarbureau lægger selvfølgelig et rekrutteringsgebyr oveni timelønnen, men så kan du til gengæld også være sikker på, at du kun får kompetente kandidater ud til at stå for opgaven.

Håndværkere til private opgaver

Hvis du skal bruge håndværkere til private opgaver, er to ting ekstremt vigtige:

1: Du skal kunne stole på dem.

2: De skal vide, hvad de laver.

Hvis du skal overlade dit hjem i fremmede menneskers hænder, skal du være helt sikker på, at disse mennesker er til at stole på – og at de har hænderne skruet rigtigt på.

Her kan du f.eks. gå efter polske håndværkere, som har andre opgaver på CV’et, som ligner din – og måske endda snakker dansk eller i det mindste behersker et godt engelsk.

Sørg for, at der er en god byggeleder tilknyttet projektet, særligt hvis det er stort projekt, som f.eks. ombygning af hele kælderen eller en etage.

Håndværkere til erhvervsopgaver

Til erhvervsopgaver er det selvfølgelig også vigtigt, at du kan stole på håndværkerne, og at de er kompetente. Men her er der typisk erfarne byggemænd, ingeniører og projektledere tilknyttet projektet. Og disse plejer at have rigtigt godt styr på at stykke et godt mandskab sammen.

Til erhvervsopgaver er det særligt relevant at have vikarbureauer tilknyttet, da disse er meget fleksible og står for alt det administrative, så du kan skal sørge for at varetage arbejdskraften.