Projekt Baby?

Er I et par, der har ønsker om, at få børn og er gået i gang med det vidunderlige projekt det er, at få et barn?

Mirakel følelsen
Der er da heller ingen større glæde og følelse for en kvinde, end at bære på et helt nyt og ukendt liv. For manden opstår denne glæde og følelse ofte, når han får den nyfødte i armene og se et konkret bevis på det nye liv, han har været med til at skabe.

Men vejen til, at blive gravid og perioden som gravid, kan være svær og hård. Men glæden ved den nyfødte er ofte ligeså stor, som kampen indtil har været.

Gode råd til at blive gravid
Der er dog en masse gode råd, I kan følge, hvis I ønsker et barn.

Hvis kvinden bruger p-piller, så stop med dem hurtigst muligt, da der kan gå op til et år, før p-pillerne er ude af kroppen.

Læg nogen af de usunde vaner på hylden
Drikker en af jer alkohol jævnligt, til fester, efter fyraften, til maden osv.? Så skær ned på alkoholen, da det kan have en negativ indvirkning på fertiliteten hos jer begge.

Hvis I begge eller en af jer ryger, så øger I chancerne for at blive gravide, mærkant ved at stoppe med at ryge. Dette har også en positiv virkning under selve graviditeten og når barnet er født.

Husk kosttilskud
Sørg for, at kvinden får de anbefalede mængder vitaminer, mineraler og næring.

Specielt anbefaler sundhedsstyrelsen, at gravide kvinder og kvinder der ønsker at blive gravide, at tage følgende vitaminer og mineraler:

  • Folinsyre – Folsyre reducerer risikoen for, at barnet fødes med en sjælden lidelse, der giver misdannnelser i hjernen, kraniet og rygmarven (neuralrørsdefekt)
  • Vitamin D – Denne vitamin er vigtig for, at kunne optage og omsætte kalk. Dette er vigtigt både for barnets vækst, samt kvindens knogler og tænder, som er særligt udsatte under en graviditet.
  • Jern – Dette hjælper til at producere røde blodlegemer, som er de blodceller der transporterer ilten rundt i blodet.
  • Kalk – Enten gennem mælk eller tabletter. Sørger for stærke knogler og tænder for dig og barnet gennem hele graviditetsforløbet.
  • Fiskeolie – Halvdelen af ens hjenemasse består af fiskeolie (omega-3-fedtsyre) og planteolie (omega-6-fedtsyre). Fiskeolie er især vigtig for udviklingen af barnets hjerne.

Disse kosttilskud kan købes f.eks. på apoteket, hos matas eller i webshops.

Brug af teste
For at hjælpe, de par, der ønsker at blive gravide, så kan du/I på apoteket, hos matas og i webshops, købe mange forskellige teste. De kan hjælpe til med hvornår det bedste undfangelsestidspunkt, om mandens fertilitet er ok og til sidst om kvinden nu også er blevet gravid.

Af teste man kan købe kan bl.a. nævnes:

  • Fertilitetstest
  • Ægløsningstest
  • sædkvalitetstest
  • Graviditetstest

Det vigtigste råd
Det bedste råd man kan give de par, der prøver at blive gravide, er at du/I skal slappe af. Fokuser ikke for meget på, det at blive gravid og sørg for, at få stress niveauet ned.

Du kan læse mere om sundhedsstyrelsens anbefalinger til gravide her:
http://www.sst.dk/Sundhed%20og%20forebyggelse/Graviditet/Anbefalinger%20til%20gravide/Spis%20folsyre.aspx

I kan teste om det er lykkedes at blive gravid her:
http://www.billige-teste.dk/graviditetstest-c-1.html