Rabat i form af cashback

De senere år er interessen for rabat på nettet vokset støt. Forbrugerne har fået øje for det hav af muligheder, der findes for at spare penge ved onlinekøb. En medvirkende faktor er, at det nu er i alle kategorier af produkter og services, du kan opnå rabat. En af de nyeste tendenser på markedet er det såkaldte cashback-koncept. Cashback har hidtil været meget udbredt i Storbritannien, hvor sider som Quidco og Top Cashback har haft stor succes – siderne har flere millioner brugere hver. Dette koncept har gennem de seneste år spredt sig til Danmark, så det nu er muligt at finde danske sider, der tilbyder cashback hos danske butikker. Som ordet antyder, så vil du ved køb af varer eller services få penge tilbage. Mange brugere sparer tusinder af kroner hvert år.

Hvordan fungerer rabat i form af cashback?

Konceptet er, at du som forbruger logger dig ind på en cashback-side, hvor du kan finde et stort udvalg af kendte og mindre kendte butikker. som tilbyder denne rabat. Her kan du så finde din yndlingsbutik og klikke dig ind på siden, hvor du kan handle i webshoppen, som du plejer – alt er det samme, inkl. priserne. Når du foretager et køb i den pågældende webshop, så registreres cashback, da du har klikket dig ind på siden gennem cashback-siden. Du vil så i løbet af typisk 45-60 dage modtage beløbet på din konto. Hvor meget cashback du får afhænger af butikken og kan både findes i form af procentsatser af købesummen og faste beløb. Typisk kan du få mellem 5-20 % i rabat. Hvis der er tale om større køb som eksempelvis rejser, så er der altså rigtig mange penge at spare selv ved ét enkelt køb.

Cashback lyder næsten for godt til at være sandt, men det geniale ved konceptet er, at alle parter profiterer på købet. Cashback-siden modtager et beløb af butikkerne, når der registreres køb via denne side. Af dette beløb betaler cashback-siden sit medlem den angivne rabat/procentsats af købesummen. Den tredje part, butikken, profiterer på, at cashback-siden linker til dem, så kunden opdager muligheden for at få rabat her og dermed foretager et køb. Desuden er der den fordel, at butikken kun betaler ved registrerede køb og dermed ikke for den generelle eksponering på siden. Cashback-siden er ikke et fordyrende mellemled – priserne er præcis de samme, som hvis du handlede direkte hos den pågældende butik.

Anbefalinger

Der findes efterhånden flere danske sider, der tilbyder cashback. Af større sider findes MEGAshopping.dk. På MEGAshopping.dk er det gratis at blive medlem, og her finder du flere hundrede butikker. Eksempelvis tilbydes cashback hos butikker som Bravo Tours, Lufthansa, Expedia, Magasin, Sony, Wupti.com, XL-Byg, Silvan, Nelly.com, Bodyman, CDON.com, Fullrate og mange andre.

Hvis du vil læse mere om konceptet eller se, hvilke butikker det er muligt at få rabat hos, så kan du læse mere på www.megashopping.dk.