Rygestop Abstinenssymptomer

Når en rygere forsøger at skære ned eller holde op med at ryge, manglen på nikotin fører ham/hende til rygestop abstinenssymptomer. Tilbagetrækning kan være både fysisk og psykisk. Fysisk reagerer kroppen på mangel af nikotin. Mentalt er rygeren konfronteret med at opgive en vane, som opfordrer til større ændringer i adfærden. Både de fysiske og psykiske faktorer skal løses for rygestop proces skal kunne fungere.

Dem der har røget regelmæssigt vil oplive abstinenserne i et par uger eller længerer periode, når de pludselig stopper med at bruge tobak eller i høj grad reducere mængden af indtagelsen af nikotin. Symptomerne starter som regel inden for et par timer efter den sidste cigaret og varer omkring 2 til 3 dage, hidtil det meste af nikotin og dets biprodukter er ude af kroppen. Abstinenssymptomer kan vare et par dage til op til flere uger. Du vil få det bedre hver dag der går, hvis du vælger at blive røgfri.

Abstinenssymptomer kan omfatte et af følgende :

Svimmelhed ( som kun sidste 1 til 2 dage efter afslutning )
Depression
Følelse af frustration, utålmodighed og vrede
Angst
Irritabilitet
Søvnforstyrrelser, herunder problemer med at falde i søvn og sove igennem, og som har dårlige drømme eller endda mareridt
Problemer med at koncentrere
Rastløshed eller kedsomhed
Hovedpine
Træthed
Øget appetit
Vægtøgning
Forstoppelse og gas
Hoste , mundtørhed, ondt i halsen , og nasal drop
Trykken for brystet
Langsommere puls

Disse symptomer kan gøre at personen vil begynde at ryge igen, for at øge blodets indhold af nikotin, indtil symptomerne forsvinder . Derfor bør du være mentalt forberedt når du vælger at kvitte smøgerne for real! Det er yderst vigtigt at du gør det klart med dig selv at du vil stoppe med at ryge. Rygestop er ikke en let sag, det er en kamp som skal vindes for det kan koste dig dit liv. Du kan læse mere information om rygning og rygestop på www.nicotine.dk. Hos os finder du alle relevante informationer til at dit rygestop kunne blive succesfuldt!