Sådan åbner du en låst bildør

Hvis du har haft bare en bil, måske endda en af de gamle modeller, så ved du også hvordan det føles at blive låst ude. Måske har du en endda været en af de heldige, der har efterladt nøglen i bilen, hvor døren er smækket og låst. Men ved du, hvad man gør i sådan en situation? Nej? Så læs lige med her og få et par tips.

Kan du selv?

Der findes nogle tricks, hvor du selv kan sørge for biloplukning, men det gælder kun ved de gamle bilmodeller. De nye og moderne biler er bedre sikret mod eventuelt biltyveri på denne måde, hvorfor det altså ikke kan lade sig gøre.

En af de ting du kan gøre selv er at bruge en snor. Her kræver det dog, at bilen har en dørlåseknap, og at knappen er formet, så du kan få en snor omkring den. Denne metode gør brug af en snor med en slipknot i enden, ved du ikke, hvordan du binder sådan en, kan du finde hjælp på internettet. Herefter skal snoren ind i bilen, hvilket du gør ved at tvinge den ind i mellemrummet mellem bilens tag og dørrammen. Det er svært, og kan tage mange forsøg, før der er succes.

Har du fået snoren ind, skal du have den ned, så du kan få slipknotten omkring dørlåsen. Når den er omkring dørlåsen, skal du trække til af al kraft, så dørlåsen går op i den ulåste position. Du kan nu åbne bildøren.

Her var en metode, men der findes uden tvivl flere forskellige metoder, der virker på forskellige slags biler.

Find en låsesmed

Men selvom der findes mange forskellige metoder til selv at låse en bil op, er der ikke altid en måde til biloplukning af lige netop din bil. Derudover kan der også være flere forskellige grunde til, at du er låst ude af din bil. Det kan derfor nogle gange være nødvendigt at finde sig en låsesmed. Selvfølgelig en i nærheden af hvor du er blevet låst uden, og en der kan tage imod dig, hvad dag det skulle være. Det ville være træls at skulle vente til mandag, når du er blevet låst ude en fredag aften.

Nogle låsesmede har døgnvagt, det vil sige, at de kan rykke ud alle timer i døgnet 24-7. Det er altså sådan en, du skal have fat i, hvis du bliver låst ude af din bil på for eksempel en helligdag.

Så bliver du engang låst ude af din bil, og du ikke ved, hvad du skal gøre. Så kender du nu et lille tip til at låse bilen op selv, og ellers at du skal have fat på en låsesmed.