Sådan får du styr på din privatøkonomi

Et stigende antal danskere melder i disse usikre tider om, at de er nervøse for deres privatøkonomi i fremtiden. Den globale sundhedskrise har for alvor skubbet til verdensøkonomien og det gør hårdt udover arbejdsløsheden. Flere og flere virksomheder ser sig nemlig nødsaget til at skille sig af med deres medarbejdere og det kan gå udover rigtig mange danskeres privatøkonomi. For hvor skal pengene komme fra – og hvordan får du råd til det hele, hvis indkomsten pludselig bliver reduceret til en overførselsesindkomst. I denne artikel giver vi tre gode råd til dig, der også synes at økonomien er lidt stram. Vi viser dig, hvordan du skal stille dit budget op, samt hvordan du bedst bruger dit rådighedsbeløb. Til sidst viser vi dig, hvordan du med Rabatta kan spare mange penge, når du shopper online – de har desuden også et par gode råd om rabatkoder og økonomi på deres blog.

Sådan skal du stille dit budget op

Hvis ikke du i forvejen har opstillet et budget for dig selv, så anbefaler vi, at du kommer igang med det samme. For uanset om du er i arbejde eller på offentlig forsørgelse, så giver det simpelthen ro i sindet, at have styr på, hvordan man bruger sine penge. Derfor skal du tage inspiration fra TV3-programmet Luksusfælden, og stille det op på nogenlunde samme måde. Tag fat i dine faste udgifter, hver eneste måned og kig på dit forbrug i forhold til mad, diverse mv. Så skaber du et meget bedre overblik over, hvad du bruger dine penge på. 

Find dit rådighedsbeløb og prioritér det

Når du har trukket de faste udgifter fra din indkomst, så har du dit såkaldte rådighedsbeløb tilbage. Det er disse penge, du i og for sig kan gøre med, hvad du vil. Selvfølgelig skal der gå en del til mad og diverse – men sørg også gerne for at lægge lidt til side i tilfælde af uforudsete omkostninger som tandlægeregninger, håndværkere og dyrlæger. På den måde er du dækket ind, hvis der skulle dække omkostninger op, du ikke kan regne fast ind i budgettet.

Spar penge, når du shopper online med rabatkoder og kuponer

Et sidste tip du og kan gøre brug af, hvis du vil have mere luft i budgettet og måske spare nogle flere penge er ved at bruge kuponkoder og rabatkoder. Det er dog ikke altid, det er så nemt at finde gyldige rabatkoder til de sider du besøger. Her kan det være en god idé at alliere sig med en Google Chrome-tilføjelse som eksempelvis Rabatta – her får du nemlig alle rabatkoder på ét sted – og du kan endda få Rabatta til at teste alle rabatkoderne automatisk for dig. På den går du altså ikke glip af vigtige rabatter, du eventuelt kunne have fået på de hjemmesider du shopper på.