Sådan indretter du din egen butik

Uanset hvilken slags butik du vil indrette, er det vigtigt, at indretningen står skarpt. Det er der du kan gøre den forskel der vil tiltrække kunder og få dem til at blive længere i din butik, og sidst og ikke mindst ende med at få dem til at købe dine varer. Derfor giver vi dig her en række tips til, hvordan du bedst indretter din egen butik.

Det første du skal er naturligvis at fange dine kunders opmærksomhed og der kan du med fordel sørge for at gøre noget ud af vinduespartiet i din butik. Vinduet er nemlig det første kunderne ser og hvis vinduet ser indbydende ud, får flere lyst til at gå ind i butikken. Præsenter eksempelvis dine nyeste og mest populære varer i vinduespartiet for at tiltrække potentielle kunder. Kunne eventuel kombineres med et gadeskilt

En stor del af dine kunders indkøb besluttes, når de står i butikken. Disse impulskøb kan du som butiksindehaver udnytte ved at indrette din butik, så kunderne bedst muligt præsenteres for dine varer. For at fange kundernes opmærksomhed er det vigtigt, at din butik udstråler enkelthed og overskud både udenfor som indenfor. Hvis det er nemt for kunden at bevare overblikket i din butik, er der nemlig større chance for, at vedkommende beslutter sig for at handle der.

Optimal indretning af din butik

Når du igangsætter indretningen, bør du tænke over, hvilken målgruppe du vil fange, for eksempel foretager unge mennesker flere impulskøb end ældre mennesker og derfor kan du overveje at gøre plads til en indretning efter impulskøb, men samtidig skal du stadig gøre plads til den bredere målgruppe og derfor skal du også tage med i dine beregninger at din butik skal være indbydende og have en god atmosfære. Jo hyggeligere din butik er opholde sig i, jo længere får dine kunder lyst til at blive og jo større sandsynlighed er der for, at de køber noget.

For at gøre din butik indbydende og ikke mindst overskuelig, kan du sørge for at zone indrette alt efter hvad du forhandler, men det vigtigste er at etablere et godt overblik, hvor dine kunder kan finde det, de søger.

Vælg det rette inventar

Det rette butiksindretning og valg af inventar kan være afgørende for dine kunders oplevelse af din butik, og dermed også for deres købelyst. Når du skal indrette med butiksinventaret, kan du med fordel placere det høje inventar langs væggene og det lave inventar i midten af rummet. Det giver din butik en harmonisk dynamik, hvilket skaber den bedst mulige atmosfære. Du bør også bestræbe dig på at holde en del af din gulvplads fri, så der er plads nok til brede gangarealer.

I din butik er det desuden vigtigt, at du overvejer, hvor du placerer de forskellige elementer. For eksempel bør kassen være nemt tilgængelig for både kunder og personale. Det indebærer, at der er plads omkring kassen, så kunder, i tilfælde af kø, ikke føler sig mast, og derved får en dårlig oplevelse.

Ligeledes er det en god ide at have luft omkring butikkens reoler og stativer, så kunderne har god plads til at kigge på varerne fra alle sider.

I det hele taget drejer butiksindretningen sig om at skabe så indbydende og overskuelig en butik som muligt, så kunden får lyst til at bruge tid der, og forhåbentlig også købe varer.

Søg og find inspiration til din indretning på Erhvervsskilte.dk

Erhvervsskilte.dk lagerfører et af Danmarks største sortiment af glasskabe, vitrineskabe og andet skiltning for din nye butik så kik indenfor på https://www.erhvervsskilte.dk og find lige netop det du står og mangler og husk at det er gratis at samle inspiration og ideer.

Skulle du have nogle spørgsmål som du mangler svar til så tøv ikke med at sende en mail på kontakt@erhvervsskilte.dk for det skulle glæde os at høre fra dig.

Er Erhvervsskilte din fremtidige samarbejdspartner? Køb, bestil i dag, men bliv ikke overrasket over den hurtige ekspedition.