Savner du motivation?

Hvis du arbejder på kontor  som f.eks. sælger, så kan det godt være trættende nogle gange, hvor det bare er en konstant jagt på nye kunder og nye ordrer. Det kan hurtigt blive lidt trivielt, hvis det bare er den samme trommerum hver eneste dag.

Men kan du evt. gøre noget, så det kan blive lidt mere spændende og mønsteret kan brydes lidt op og dermed få dagene til at virke lidt kortere?

En ting du måske glemmer i din evige jagt på nye kunder og ordrer, er at fejre når du så får en ny kunde eller skaffer den ordre, som du har håbet på længe. Husker du det? Hvis du husker det, hvad gør du så ?

De fleste gør ingenting, for allerede inden aftalen er landet helt, så har man godt set hvor det bærer hen ad, så man har allerede startet jagten på den næste nye kunde eller ordre. Så når den nye kunde kommer i hus, så er man allerede godt i gang med at skaffe endnu en ny kunde,  og man glemmer at fejre at man rent faktisk lige har skaffet virksomheden en ny kunde.

Ligner det dig?

I såfald har jeg et trick der kan være med til at øge motivationen, gør dagene kortere og gøre at du føler glæde ved at have skaffet kunden.

Du skal simpelthen fejre at du har skaffet denne kunde eller ordre. Du skal stoppe op i 5 minutter og nyde det. Det er super vigtigt, og det har du altså tid til, selvom du måske ikke synes det. For de 5 minutter du måske bruger på dette trick, gør at du arbejder hurtigere og mere motiveret bagefter.

Men nu til tricket

Køb en skibsklokke og hæng den op på kontoret. Tricket består så i, at når du har landet den kunde eller ordre, så går du op og ringer med klokken. Dine kollegaer rejser sig så op og kommer hen og lykønsker dig med det. I får en lille hyggesludder og går så igen hver til sit. Du har gjort noget super og det skal du fejres for.

Det er klart at dette trick ikke skal gøres HVER GANG man får en ordre, hvis nu man får flere ordre om dagen. Men det skal være noget ekstraordinært, så det måske er 1-3 gange om ugen der ringes med klokken. Max en gang om dagen, for ellers går der helt inflation i det og så bliver det bare en del af hverdagen i stedet for.

Held og lykke med at optimere din motivation.